MC lagi...

Hari nie aku kembali ke kolej... Hehehe... erm..semalam MC... Aku jatuh bilik air... Mana taknye... semalaman aku xtidur... berjaga... Dier datang lagi... tambah lagi kepala nie kusut dgn mcm2... erm... nak mandi subuh tue aku jatuh... Mata kabur.hehehe... Tapi Alhamdulillah xteruk. Pagi tue,pegi Klinik Kesihatan kat Pengkalan Chepa... Nak ajak Hasnul tapi kesian lak tengok dier letih.. Baru sampai dari Kedah... xpe... bagilah dier rehat... kat klinik,1 lagi ujian... no giliran aku 100 tapi waktu tue,no yg dipanggil baru jek 15... lame lah kne tunggu... aku terpaksa juga tunggu...

Alhamdulillah aku pergi dengan 'nenekku',Suria... Ada juga teman.hehehe... Lame tunggu. Suria pun naik bosan. Aku tahan jek. Perit jek rase... xtau nape kali nie rasa berat sangat... Aku menyandar kat tepi Suria sambil pegang kepala aku yg sakit nie... sambil tue dgr Suria bercerita. Hampir tengah hari,sampai lah giliran aku... Doktor yg sme aku jmp... hehehe. mesti doktor tue dah bosan tgk muka aku... hahahha... Erm... macam2 diberitahu n dinasihatkan... xperlulah dinyatakan kat sini... hehehe. xpenting... cume Aku harapkan semua yg buruk dijauhkan... Sesetengah doktor pandai buat andaian jek.. hehhee... ntah btol ntah tidak... xpe.. tue xpenting... Doktor tanya aku nak MC 3 hari atau lebih... Aku cakap nak 1 hari saje... dah byk aku tinggal kelas...

Alhamdulillah jugak kelas Audio Video batal... ikutkan sebenar aku ada presentation ari tue. Kalau kelas ada,bermakna aku xdapat hadir untuk presentation... ALLAH sayang aku kot... ALLAH dengar isi hati aku... Presentation esokla... hehehe.. Abis jmp doktor lak,ALLAH bagi ujian lagi.... ngah panas terik,kepala rasa macam nak tercabut tue,kiteorg xtau nak balik dgn apa... Kesian Suria... dier ada kelas. Aku xpe... lambat balik pun xpe sebab MC... Telefon prebet(kereta sapu),semua prebet sibuk... telefon Pak cik Man,dier cakap dier gerak lambat lagi... erm...xtaula... Alhamdulillah... berkat sabar,ALLAH hantar seorg pak cik datang... dier sanggup hantar Suria ke kolej dan hantar pula aku ke ostel... hehehe... Syukur...

Balik tue,Hasnul masih tidur lagi.. letih betul dier... aku pun tidur... xtahan. Bangun dari tidur,Hasnul xde... Rupanya beli makanan untuk aku... Mekasih,Hasnul... Ntahlah... Sampai bila lah macam nie... hehee... Terasa nak balik umah la pula... Tadi pergi jumpa kakak. Nak tengok result test 1 aku... Ya ALLAH... bagi aku teruk... Walaupun kakak cakap xteruk dan status KB(Kedudukan Baik) tapi aku rasa teruk...Kalau sebelum nie,setiap kali test 1,aku mesti dapat 3.0 above... Tapi kali nie x... Test 1 aku x... macam mana test 2?erm... Semua pelik dengan aku... Ramai yg bertanya... No komen.. Aku xmampu jawab... Apa pun aku masih berharap aku dapat baiki semua nie...

~Ahad nie ada perjumpaan raye KTD... erm...xtaulah...xtau pe nak cakap. Tapi ati nie tetap rase xbest...Firah cakap Puan Fatihah nak soh kiteorg(bdk2 animasi) buat lakonan untuk Hari anugerah... lakonan ape la lg...erm..

1 comments:

Awrapurnama said...

ish2.. msk tnds pun kna gns2 yeh.. he2..
syafakillah.. ya ukhtie..

 

SALING BERPESAN

EMPUNYA BLOG

EMPUNYA BLOG

UKHUWAH KERANA-NYA..

UKHUWAH KERANA-NYA..

Adward dari Pereka cerita

Followers

KOMUNITI TEMAN INTEAM

FAMILI UNIC

NASYID FM

HALUAN SISWA