Pemergianmu terasa lagi...

1 Februari... Tarikh yg xpernah Sa lupa. Kadang2 mengingatkan Sa akan detik kematian Sa yg bakal tiba. Tarikh nie gak ALLAH amik Adam yg Sa sayang... Sahabat yg amat memahami Sa (jugak kekasih hati... Oppss!) sebelum Sa d jodohkan bertemu dgn Senul n sahabat2 yg lain... Chewah! d jodohkan.. ngeh3. Wajah Adam masih Sa ingat n xkan lupa... Kau sahabat, Kau teman... Kalo tiap kali dengar lagu Kisah Cinta yg d bawa oleh kumpulan Feelhoney Nasyid Indie btol2 memberi kesan pada Sa.. Cukup terasa. Jgn ckp Sa emo lak! hehehe.

Kenang tue kenang gak.. Tapi jgn la sampai slalu bersedih an... hihihi. Sa yg idup nih masih de matlamat yg nak d tuju. So, kne la slalu epy.. Kalo x epy, cane Sa nak terus idup ngan penuh berkeyakinan.. huhuhu... btol kan Sa ckp? btol3... huhu. Kdg2 de gak Sa pk.. Kalo lah Adam masih idup, mesti dier jage Sa skrg. Hahhaaaaa... Tapi, kalo2 tue sume ayat syetan. Alah! Sa dah de Senul... Sa dah de kwn2 lain.. Wat pe Sa nak pk camtuh.. Yg pergi biarkan pergi... Yg idup nih, teruskan berdiri.. ngeh3. Bkn bermakna Sa dah xhargai atau dah lupa Adam. Tapi, sekurg2nye, kita elak untuk bersedih kan? hihi. Xpe. ALLAH amik Adam n Fikri dr Sa.. Pastue ALLAH adiahkan Sa, Senul n sahabat2 lain... Sa x kesunyian... Mekasih, Ya ALLAH... ALLAH slalu bagi Sa kemudahan n kesenangan... Maklumlah, "Maisarah" kan bermaksud " Kemudahan n kesenangan.." huhuu...


KISAH CINTA-Feelhoney

Dulu kau berdiri bersamaku
dan saling mengukir janji
bahwa kau kan selalu ada disini
susah senangku bersama kau tempuhi
ku hargai

kini kau dimana
meninggalkan ku sendiri tak berdaya
pesanmu padaku janganlah berduka
jangan menangisimu bila kau tiad
aku mencuba..

air mata pun jatuh ke pipi
mengingkari janji yang ku beri
kisah cinta sahabat sejati
tak berakhir bila engkau pergi
sahabatku kau kan kurindui
kerna kau takkan kembali

walau kau disana
namun doaku kan selalu bersama
maaf kernaku tak pernah tuk berkata
bahwa kaulah teman yang paling sempurna
yang ku ada..

~ Sa harapkan doa...

Jiwa Perindu...

Adik2 Puteri yg nakal2...



Rindunya aku kat adik2 SMAKL... Rindu sangat2... Dah lame xjenguk. Rindu sangat2... Teringat lak dulu...Aku slalu usik dierorg mcm2... Slalu main2 ngan dierorg... Kongsi mcm2... Seronok sangat ble ingat balik. Dierorg gak yg byk bg sinar pada aku.. Yg byk bg aku semangat... Cukup memberi rasa pada aku yg aku beradik... Dulu selalu kongsi sama2... Makan, minum, masalah... n mcm2... Tapi skrg aku pon dah xcontact dierorg... Urmm.. Teruknye aku!

Free Smileys!

Aku sedar sume tuh... Urmmm... Ntahla... Kdg2 aku pon cdey ngan diri aku snirik... Xtau lah.. Kdg2 de jek adik2 contact aku. Tapi tiap kali d tny nape lme xcontact dierorg, jawapan aku hanya sme... BUSY... Cian adik2... Aku btol2 rindu dierorg sbenarnye...

Adik2 putera ngan gaya tersendiri...
Pada adik2 yg menjadi penyeri posting nih, Kak Sa mintak maaf ek... Ltak gmbar xmintak izin.. hehehee... Xde niat pape.. Hanya kenangkan korg yg Kak Sa sayang... Xpe. Xramai budak SMAKL sedar akan kewujudan blog nih... Hanya beberapa. Yg tau nih, diam2 je la ek...

Sa & Cinta


sayang.greeting4u



Hahhaaaaa... Mula2 tgk mesti fikir, gatal Sa skrg ek... hihihihi. Xdela. Sa cume nak kongsi jek... Sume org de prasaan.. Xkira prasaan tue ialah benci, sayang, kasih, meluat ataupon cinta... huhuhu... Sume nih adalah fitrah. Manusia ingin mencintai n dicintai... Memang Sa xlayak utk berkata soal cinta sbb Sa pon xtau. Tapi, kdg2 Sa hairan... Biasanye, Sa lah tempat membe2 luah psl cinta sdgkan dierorg tau Sa xarif dlm hal nih...

Berbalik pd point sebenar... Smalam, salah seorg membe lelaki Sa bertanya.... Apa yg Sa fhm tentang cinta? Urmmm... Soalan yg senang bg Sa. CINTA=I luv U... Mudahkan? Tapi membe Sa hanya gelak. Mungkin jwapan Sa xbtol. Sa pon teringat akan kata2 sahabat Sa, Mael(budak prasan cute). Katanye, cinta nih perlukan kekuatan, cinta perlukan pengorbanan... Cinta agama n cinta mansia begitu.. Tp, cinta agama MERINTIS cinta manusia... xde cinta manusia yg MERINTIS cinta agama... Tau ke merintis tue cane? MERINTIS=MENUJU. Sa tau korg mmg tau berbanding Sa nih yg agak lampi sdikit... (jujur tuh...). Dier pon pernah ckp, cinta xsemestinya utk d miliki tp utk d rasai... Btolla kan... Sume org pernah merasai cinta tp xsume dpt miliki cinta tue...

Berguna jugak ilmu yg mamat prasan cute tue bg.. huhuhu. Membe Sa yg bertanya td pon cakap la yg dier dilema cinta skrg... Wadusss... Dier ckp dier btol2 cinta org tuh tapi org tue de kapel lain.. Kesian dier... Sa xtau nak cakap cane sbb Sa xpenah lalui... Sa soh dier sabar jek. Kalo btol dierorg tuh jodoh, akan bertemu gak.. Doa jek... Kalo jodoh x kemana... Cewah! Pandai Sa ckp an... hahahaaa. Ntah r. Xtau nak ckp cane... Sa pon amik skrip drama,movie je la... huhuhu. Dier pon iyekan jek pe Sa ckp. huhuhu.

Kadang2 org leh gila gak sal cinta an... Takut Sa... Nauzubillah jd kat Sa... Alhamdulillah stakat nih Sa xde ag nak cinta sape2 selepas arwah Adam n Fikri... Oppss! Bocor rahsia... hihihi.. Xpelah.. Dierorg pon dah xde. Doa jek utk dierorg. hihihi. Sa pon malas nak pk sal cinta. Takut jadi cam kawan2 Sa... Cukuplah Sa amik sebagai iktibar... Kalo dulu, selain I Luv U, Cinta tue Sa pk Cantuman Insan Namun Tetap Abadi... hihihi... Sape ajar? Adelaa... hahhaaaaa... Pe pon skrg kan Sa dah besar... Dah pandai... Dah matang... huhuhu... So, makin kenal lah apa itu cinta... huhuhu... Doa Sa yek... Moga ALLAH pelihara Sa...


seomanias.greeting4u

Album Zikir Keamanan




Akhi Amin telah tampil dengan album Zikir Keamanan ini.

16 trek berikut:


1. Ya amanal khaifin

2. Ilahi sallimil ummah

3. Allahumma antas salam

4. Hasbiallah

5. Alaika tawakkaltu

6. Zikir Nabi Yunus

7. Al-Hauqalah

8. Bismillahillazi la yadurru ma'asmihi

9. Selawat Tafrijiyyah

10. Ayat Kursi

11. Selawat Syifa'

12. Surah ad-Dukhan (1-16)

13. Doa Tolak Bala

14. Doa Hindar penyakit

15. Ayat 1000 Dinar

16. Qunut Nazilah


"Semoga album ini boleh menjadi peringatan kepada diri saya sendiri serta amalan dalam menghadapi musibah. Sekiranya ada peluang dan ruang, semoga ia juga menjadi amalan anda semua yang mendengarnya. Semoga Allah SWT melindungi kita semua dari bala bencana dan wabak penyakit serta menjadikan kita dalam golongan orang yang soleh.Sesungguhnya doa itu senjata bagi orang-orang yang beriman" ~ Akhi Amin.

Krew Karnival 1 Kasih

Assalamualaikum...

disini ade satu pengumuman kepada kwn2 sekalian..Adfinity Consultant dgn kerjasama TV9,neurotic studio,aman studio akan menganjurkan karnival 1 kasih pada 20 dan 21 mac 2010 bertempat di stadium bukit jalil.

oleh itu pihak penganjur sedang mencari individu yg berminat utk menjadi krew karnival ini nanti.krew2 ini diperlukan utk mengendalikan program2 dan aktivti2 yg dianjurkan dalam karnival ini..antara kelebihan krew ini adalah :

1) T-shirt
2) Elaun
3) Makanan,pengangkutan,penginapan disediakan

kepada mereka yg berminat,boleh la hubungi 012-9292250(syahman) secepat mungkin..tempat adalah terhad.

Info: Bro Syahman

~ Aku lak mnunggu tibanya bulan 4 ngan kehadiran sume nih n skalik ngan konsert nasyid indie... Pe pon chaiyok bro!!!

Blog Rasmi NIFC

NIFC News:
Kini, laman blog istimewa NIFC sudah wujud di alam maya.
Sila2 lah ke sana. Sama2 kita meriahkannya! hihihi...
Pada yg bkn ahli pon, sila2 lah jenguk jugak yek!
Selamat menjengguk!!!
Terima kasih!!!

Akan Terbit!!! Profil NIFC


Akan terbit tidak lama lagi!! Sebuah profil Nasyid Indie Fan Club yang mengandungi:


- Pengenalan NIFC
- Teman2 NIFC
- Produk2 NIFC
- Aktiviti2 NIFC
- dan lain-lain lagi


Untuk tempahan, sila hubungi :


Bro. Shah : 017 395.1565
Bro. Azim : 013 200.4035


~ Naaak!

Epy BestDay 2 u...


Epy BestDay to u, my best pren... Sweet 20!!! Selamat ari tua... ngeh3. 27/01/2010... Hasnul Maryam Bt. Abdul Halim.... Dah genap umo Senul 2o taun hari nih... hihihi... Heheheee... Dierlah insan yg byk ajar aku mcm2... hihihi... garang nih! Mne x garang.... huhuu. Tgk dier... de gaya mak x? Mak tiri ke? huhuhu.. Pe pon, dier tetap terbaik. huhuhu. Gayut sakan dier mlm nih.. gaya kera pon ade... huhuhu. Jeles lak tgk.. hihihi.. xpe2... ble tiba mse aku nanti, aku pon nak ckp tepon. nak tepon abg2... lme xckp. Rindu... uhuhuhu.... Dierorg pon wajib rindu aku...
Urmm... Makin lme aku se makin byk lak tanggungjawab aku nih. Skrg aku dah kne pegang mcm2 tanggungjawab... kne pikul mcm2... Tambah lagi nme aku tercalon dalam percalonan umum MPP. Adusss... Besarnye tanggungjawab tuh. Asalnye aku nak lepas jek dr percalonan tuh. Tapi ble ingat cakap Mak cik Mai yg calon yg d pilih tue bkn pilihan syura tp pilihan ALLAH. Xde istilah xmampu dalam hal nih. Kalah atau menang xpenting. Asal amik peluang yg ALLAH bg. Bila mcm tuh, aku rasa terpanggel plak utk terima. Ramai org pujuk.. ramai org paksa... Ntahla. Pe pon, esok keputusan. Insya Allah aku akan wat keputusan yg terbaik.
Hari nih penat sangat. Walaupon klas xde, tp meeting de. Petang td aku de 2 meeting serentak. Kelab Penerbitan n KAFAH. Alhamdulillah pesat fc batal. Kalo x, abis la aku.. Malam lak de pembahagian pesat lepas maghrib. Penat btol. Tetibe tadi aku diberi amanah utk pegang jawatan sebagai setiausaha untuk program Hari Keluarga KAFAH 6 Feb nih. Moga aku kuat hadapi hari esok. Ameen.

Album Kompilasi Nasyid Indie 2010: Penyertaan Dibuka Sekarang!



Ini merupakan satu lagi projek terbaru Neurotic Studio utk tahun 2010 ini iaitu Album Kompilasi Nasyid Indie 2010.

Secara ringkasnya, album ini merupakan album yg menghimpunkan lagu-lagu nasyid nyanyian kumpulan2 nasyid indie yang dah ada mungkin 1, 2 lagu yg dah siap dirakam, untuk dijadikan single tp xde jalan untuk tembusi pasaran atau mungkin xde platform nak perkenalkan lagu tersebut. Jadi kami di Neurotic Studio akan mengumpulkan ke semua lagu2 nasyid dari setiap kumpulan yang berbeza untuk dihimpunkan dalam 1 album. Menarik kan?

Jadi apa tunggu lagi, kepada bakat2 nasyid di luar sana yang dah bertungkus lumus masuk studio untuk rakam lagu anda tu, apa kata serahkan semua urusan penghasilan album kompilasi ni dengan hanya menyertakan lagu anda yang dah siap dirakam tu. Mudah sahaja. Penyertaan ini terbuka kepada sesiapa penasyid indie (solo atau group) dan yang penting anda mestilah dah ada material iaitu sekurang2nya sebuah lagu yg dah siap dirakam.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi kami di talian 017 7222 612 (call/sms). Terima kasih.

~ De sape2 berminat? Same2lah membantu... ngeh3.

Penjelajahan Edar Zine Nasyid Underground


Siri penjelajahan pengedaran Zine Nasyid Underground akan di jalankan bermula pada 18 januari 2010 di International Islamic College (IIC).Bagi yang masih keliru lagi dalam pengertiaan nasyid underground @ nasyid indie, kami akan berusaha untuk datang ke tempat anda untuk menjawab semua kekeliruan berkenaan nasyid underground.. Sila cadangkan nama tempat untuk kami kunjungi bagi yang berminat atau boleh terus dapatkan risalah zine ini dari CREW KAMI dengan harga serendah RM2.00 senaskah....


18 januari:- kolej islam antarabangsa,gombak(iic)

24 januari:- Taman tasik cempaka,program aman palestin(bdr baru bangi)

30 januari:- KOTA SERI EMAS(NILAI)

5 febuari:- university islam antarabangsa(gombak)

6 febuari:- university sains islam malaysia(NILAI)

15 febuari:- university malaya(KL)

30 febuari:- kolej university islam selangor(kuis)

5 MAC :- lokasi akhir konsert amal nasyid indie(iic)


p/s:- segala perubahan tempat atau perubahan waktu akan diberitahu dari masa ke semasa.




~ Bilalah nak sampai Trg atau Klantan. Teringin kalo dierorg wat kat kolej. Tapi kalo aku mintak, pihak kolej bagi ke? urmmm...

Rekreasi Fasilitator Siswa 2

Alhamdulillah... Reakreasi Fasilitator Siswa 2 dah berakhir... Alhamdulillah juga aku se sronok n agak tenang di sana. Tapi tetap rindukan membe2 aku kat Ostel. Nak mesej pon xleh. Line k.0. Apa pun aku bersyukur sebab berjaya lalui kem tue dan selamat pulang. De pengalaman yang aku xdapat lupakan di sana. Aku n peserta bertolak dari kolej dalam pukul 7.30 pagi ke Jeram Pasu, Pasir Puteh. Dari Jeram Pasu, treking ke Jeram Linang Pukul 10 pagi hingga 7.30 malam. Penat... Redah hutan, nyusuri sungai dan berjalan di jalan raya. Banyak yg aku belajar sepanjang perjalanan.

Di awal perjalanan, aku aktif bersuara. Kerja aku hanya menyanyi, gelakkan org n bising2. Org di sekeliling plak melayan. huhuhu. Paling seronok bila masuk 1 terowong dalam hutan. Xdela terowong sangat. Hahaha... Urmm.. Pak cik pesan jangan jerit kalo masuk. Ble masuk dalam tue, ramai yang jerit sebab nampak batman terbang. Aku lak wat perangai. Nyanyi sambil gelakkan org. Dalam perjalanan, tetibe kaki aku tersangkut n terseliuh waktu aku hampir terjatuh. Adusss.. sakit amat. Nie lah padah sebab gelakkan org. Aku xbagitau sape2. Takut2 kne gelak plak...


Dekat2 tengah hari, singgah kat 1 surau. Kat situ, aku tido jek. Xtahan sakit. Bila nak teruskan perjalanan, aku xmampu bawa beg sebab kaki xkuat. Aku x bawa Ezzati n beg aku digalas Kak Mini. Tambah lagi, pening kepala. Dalam perjalanan lak,aku baru sedar topi aku hilang. Topi yg aku sayang tuh! Urmm.. nak wat cane. Redha je la... Ngah2 jalan tue, ujan lak... Ujian btol. Dalam prjalanan tue jugak, aku lalu ladang getah. Kat c2 aku tengok de pak cik n mak cik yg sedang toreh getah. Ya ALLAH, waktu tue macam2 bermain dlm fikiran aku.. Bagaimana hidup aku kalo ayah n ibu hanya bekerja sebagai penoreh getah? Mcm mana ibu n ayah? berpanas d bawah mentari tiap2 ari.. bermandi ujan tiap2 ari... xdapat aku bayang... Syukurlah, Maisarah..

Ngah check pont ke berapa ntah, tempat aku ilang topi, kiteorg duk dgr Pc Rosdi n Cg Azmi cakap sambil tue perbentangan group. Aku xtumpu pada agenda tapi mata aku lebih pada memerhati sekeliling. Aku tgk seorg ayah dukung baby. Ayah tue duk sebelah dinding sambil tgk kiteorg. Baby tue comey sangat. Si ayah tue ingatkan aku ada ayah aku... Urmm... Terasa sebak plak ble teringat... Hehehee... Aku seronok n gelak sendiri bila membayangkan baby tue adalah aku n ayah itu adalah ayah aku. Alangkah bahagianya...

Dalam pukul 7.30 malam sampai di Jeram Linang. Malam tue, aku tertidur n xsedar apa aktiviti yg berlaku. Sedar2 majlis dah tutup n Pc Rosdi depan aku. Letih sangat. Aku pon teruskan tidur tue. Esoknye aku main air.. heheheee... Sronok. Saat yg aku nanti2kan... hihihi. Walaupon xdela lme sangat, tp puas la gak. Lepas sesi Resolusi, bertolak balik dalam kol 3 ptg. Walaupon aku se aku byk tdo tp byk yg aku blaja... Pe pon syukur sbb aku d beri kesempatan utk berfikir tentang hidup yg aku lalui...

~ Gambar akan di upload kemudian. Xlarat nak citer panjang2... hehehe. Kakiku sakit.

Peluang Baru 2010 NIFC


Pihak produksi NIFC bercadang untuk menubuhkan group vokal lelaki dan wanita kerana kami terlalu banyak jemputan untuk membuat persembahan.kepada sesiapa yang berminat untuk join dalam group ni sila daftar dengan segera,hanya 8 orang lelaki dan 8 orang wanita sahaja di perlukan.terbuka kepada yang berumur 18-30 tahun.insyallah group ini akan dilatih oleh tenaga pengajar profesional,kepada sesiapa yang berbakat dalam bidang bermain percussion or instrument juga di alu2kan....


Daftar nama,no ic,nama samaran,no pon ke:-

admin@NIFC :- 017 3951565



MAJLIS DOA SELAMAT KTI

"Assalamualaikum..

Sebagai membuka tirai 2010/1431h, sukacita dimaklumkan bahawa SAF KEPIMPINAN KTI 2010 akan mengadakan MAJLIS DOA SELAMAT sempena 'KEBERANGKATAN INTEAM KE UNITED KINGDOM' dan 'SAF KEPIMPINAN BARU KTI 2010'..

Butiran program seperti dibawah :-

Tarikh : 30 januari 2010

Hari : Sabtu

Masa : Jam 11 pagi - 2 petang

Tempat : Pejabat Inteam Records Sdn.Bhd

Utk makluman antum semua,utk program kali ini,ahli KTI tpaksa di hadkan kepada 30 org shj..Maklumat tambahan akan dimaklumkan dari masa ke semasa.. " ~ Akhi mmsafa

~ Aku hanya mampu doa dari jauh... Biar jauh d mata tp dekat d hati.. heheeee...

Di Bawah Langit

Hehehee... Nie novel terbaru dari Indonesia... Hasil karya Opick 'Tombo Ati' & Taufiqurrahman al-Azizy...





Cinta dan ketaatan kepada orang tua terkadang tidak bisa berpadu. Terlebih, ketika orang tua itu adalah seorang kiyai, yang kata-katanya mencerminkan kebenaran, dan kedudukannya sangat dihormati. Begitulah yang terjadi pada cinta Maysaroh terhadap Gelung. Maysaroh adalah putri tunggal kiyai Ahmad, sedangkan Gelung adalah anak asuh sang kiyai. Sang kiyai menjodohkan Maysaroh dengan anak asuhnya yang lain, Jaelani, akrab dipanggil Mas Guru. Ketika sang kiyai meninggal, apa yang terjadi? Apa pula yang terjadi dengan anak-anak asuh kiyai yang lain? Novel Di Bawah Langit bertutur secara indah tentang pergolakan cinta dan spiritualitas Maysaroh, Gelung, dan Jaelani, serta konflik tentang hukum dan kebenaran, yang sangat sayang untuk dilewatkan!


“Membaca novel ini, kita diajak mendaki tanjakan spiritual yang sangat tinggi, yaitu Al-HUBB (cinta Ilahi). Gejolak Cinta yang dihasilkan dari dorongan kimiawi tubuh terkalahkan dengan Cinta Ruhani yang diturunkan ke dalam hati orang-orang yang beriman kepada Allah, dan bersifat Abadi.”Abu Sangkan, Ustadz, Penulis, Trainer, dan Pendiri Yayasan Shalat Center.

“Saya percaya bahwa novel Di Bawah Langit ini tidak hanya hadir demi seni dan sastra saja, melainkan juga cermin dari pergolakan cinta dan nilai-nilai spiritualitas yang patut dibaca dan direnungkan.”- Dr. Ary Ginandjar, Trainer dan Penulis Buku ESQ


“Betapa kesejatian cinta akan menghantar pada kebahagiaan meski diperlukan penantian yang panjang dan kesabaran yang berjenjang. Konflik dalam novel ini sangat menarik dan dapat membuka mata hati kita untuk selalu berlomba dalam mencari lalu menanam kebaikan di setiap sudut kehidupan kita.”Ratih Sanggarwati, Top Model era 90-an, Penulis-Pendakwah.


“Sebuah karya tulis yang beda, dilahirkan oleh seorang seniman yang memiliki kemampuan yang lebih daripada hanya seorang penyanyi love story yang dikemas secara religi ini, mampu membawa pembaca menembus filosofi cinta ke dalam dimensi yang lebih dalam lagi. Good luck ya bang Opick.”Melly Goeslaw, Artis, Penyanyi-Pencipta Lagu.


Tapi, Kat Malaysia blom ada la.. huhuhu... Sje aku kongsikan.. hehehe. InsyaAllah,filemnya juga bakal segera meyusul..lakonan Opick,Inneke Koesherawati(pelakon drama mutiara hati).Kemungkinan 18 Mac 2010... Tapi seluruh Indonesia la... Malaysia gue ngak tahu seyh... Tunggu jela pde sape2 yg teringin nak tgk.. hihi.

INSYA ALLAH...

Hari nih Sa lalui ngan tenang... Masalah sume berjaya di tolak tepi.. Ye la.. kdg2 kalo datang emo tuh lain lak jadinye... Urmmm... Banyak sangat kne pk.. xpela. biarlah sume tuh. Hehehee... Sekrg sa dah semangat nak blaja balik... hihihi... Urmm.. Sa ingat pesan abg2... Soh Sa try urus diri snirik. Sbb sa dah besar. Sa tau tue sume... Tapi menjadi besar tue sa xtau nak jd besar dr skop camne.. n berfikiran dewasa tue camne.. Sa se sa dah besar... Dah pk cam org besar2 dah.. cam org dewasa... Tapi ntah. Anbg2 ckp x... Camne? Ke ngan xnges bila abg2 buli? ke ngan xwat hal? ke ngan dengar jek ckp org2 tua? ke nganxmkn lollipop dah? ke ngan xslalu pau wet Senul sbb ais krim dah? ntah laa.. Pe pon, Sa try... Insya Allah...


Urmm... Sa dah drop III... se tenang sket... Tapi Puan Harzun soh sa amik PAI lak... ntah la... nnti tgk jdual lue de clash ke x... Sa se cam malas jek sbb se cam nak amik III n PAI waktu sem last... hehee. sbb sem last sa amik 3 subjek jek... kalo ikutkan anjuran yg Puan Harzun wat utk sa... Tapi tgk la cane.. Kalo xclash mungkin amik sem nih kot PAI tuh... Insya Allah,sa mampu lalui sem nih ngan tenang... Hehehe... Cian lak Ust Hafiz ble sa ingat hal smlm... heheee... Sa nak drop III kne jmp dier. sbb dier yg ajar III. Dier tnya ble lak nak amik III. Sa jawab time nak kwen amik la... hihihi. Terkejut dier. Hahahahaa.. Xdenye. Sa akan amik gak nnti. Insya Allah... Ade Ust Mad Senik time tuh.. gelak ust tue... Ust Hafiz lak cam blurr jek.. hihihi... Sa hajatkan doa dari korg sume ek... Doakan papa sahabat sa, Huda Fatinah... Pada warga2 KTI yg de bace post sa nih, n blom tau... mntak doa yek.. Papa Huda kritikal. Dier kne patuk ular tedung kat lengan kanan n tgn kiri waktu ngah keje... Huda ckp smlm pon xde perubahan lagi... Dah 3 hari tahan wad... Huda jgn cdey2... Sarah ade... Insya Allah papa Huda akan sembuh... Ameen.. ALLAH sentiasa bersama kita...

I Can Still Smile Without U!!!

Hari nie first klas utk sem nih.. Hari yg menyerabutkan.. Aku dlm dilema skrg... mcm2... ngan subjek yg aku nak amik.. ngan klas yg clash.. ngan lect yg ntah pape.. ntahla.. cam kelam kabut sume... xsuka! Hari nih sje byk kali aku mkn ati ngan org... n byk bazir air mata... Biar lah. Serabut kpala nih.. mcm2 mslh datang...

Hari nih aku byk kali terserempak ngan dier. Dier plak wat seolah2 aku xwujud. Mungkin bagi dier aku nih dah xde pape. bukan membe dier dah. Maisarah Ghazali dah pupus n luput dr ingatan dier... Mungkin insan lain yg lbih baik mampu gantikan aku yg ntah pape.. yg asyik bg mslh kat dier.. Hari nih gak, air mata aku byk kali gugur terkenangkan dier... Rindu dier. Sayang masih ada.... Tapi, aku dlm idup dier? mgkin dah xde pape...

Biarlah dier happy ngan dunia dier... Terserah kat dier.. Skrg,nie jln yg dier pilih... Jauhkan diri dr aku... n aku pon akan cuba wat camtue gak... bukan niat balas dendam... tapi aku try utk biasakan diri aku ngan ketiadaan dier... Jujur aku katakan, sukar utk aku lakukan sume tuh.. Tapi, aku akan buat... Aku dah xnak pk2 sume nih... xnak sakit2 pk sume nih... Biarlah sume nih jd ikhtibar buat aku... agar jgn mudah atau suka sgt sayang org.. sbb impaknye... aku merana snirik... tgk skrg sudah...

Mungkin ngan xdenye aku dr idup dier, dier lbih selesa n bersemangat... Maklumlah, ramai amik berat sal dier. tapi pe pon, aku masih ingat ape yg dier ckp kat aku waktu YM ari tuh.. aku tetap akan ingat.. biarla xde sape tau pe yg di'bincang'kan waktu tue... Tapi yg pasti n jelas, aku xlayak utk dier... dier terlalu baik. Org jahat cam aku nih xlayak ngan dier. Bawak virus jek! Aku akan cuba idup n lalui sume nih... Aku try jd Maisarah yg baru... Maisarah yg blom pernah dier kenal... Biarlah aku di anggap zalim pon.. asal aku epy... xpk sal org dah... pk sal aku jek... cukuplah sume nih...

Melalui nie sume aku leh kenal ngan lbih mendalam ertinye sebuah persahabatan... Thanks,manusia... Ntahla.. nak pnggel kwn pon dah xsampai ati.. sbb aku nih xlayak utk pggel dier camtuh... Manusia pon jadilah... Aku akan terus tersenyum walaupon ngan hati n jiwa yg kosong... n mulai hari nih, aku akan try lupakan dier... Mungkin itu yg dier nak n mungkin itu yg terbaik... janji2 lepas, aku dah xharap daa... cukuplah kata2 waktu YM ari tuh.. nmpak sangat yg aku bkn insan penting dlm idup dier... Aku pegang ngan kata2 dier waktu YM ari tuh... Aku yg xberlakon, dicop berlakon.... Aku yg xtipu, dicop tipu... Aku yg cdey tgk dier cdey, di cop epy tgk dier cdey... Konon,aku nih xsyg dier... xde org amik berat sal dier... Punya ramai amik berat sal dier... punya la kwn2 btol3 ikhlas ngan dier... sampai Pc Rosdi pon btol2 amik berat sal dier... Kakak Mashi pon amik berat sal dier lbih dr org lain... WTH!!!

So,Jln mudahnye.... lantak jek! aku xcamtuh dier ckp camtuh... so,aku akan try jd mcm apa yg dier kata... Aku boleh idup xde dier lah! Aku leh epy xde dierlah! urmmm... sebenarnye.. ntah. Tapi akan aku cuba... Pe pon, moga dier epy slalu tanpa aku... Dalam idup aku xde istilah putus kawan... n xpernah putuskan silaturrahim... Tapi mgkin ini yg pertama... jahat kan aku? Yep.. aku tau n aku sedar aku mmg jahat... tapi mgkin ble jahat tue la yg wat aku epy.. xyah pk prasan org... Biarlah org terluka asal aku bahagia.. hahahhaaa! Selfish! Stupid!



Ingat best ke ilang kawan??? xbest pon.. jgn jd cam aku n jgn tiru cara aku... nie cara org yg ntah pape... Hehhehee.. mesti ramai yg xske cara aku an... hihihi. aku yakin... pe pon lantak la... Asal aku xkaco idup org... Huh.. napela post kali nih cam panas jek... huhuhu... sbb setan ngah duk gosok kat blakang sambil ckp " panas... panas... panas..." waktu aku ngah blogging nih... Pe pon, hanya DIA sebagai pencipta yg tau isi ati kita an... Moga korg mampu jalani hari2 ngan tenang... =D

Dilema Cinta Ilahi

Puasku coretkan kata cinta ini

Beriringan kata seindah bicara

Lautan api telah pun ku selam

Namun geloranya tetap sama

Oh Tuhan!

Di manakah cinta-Mu

Oh Tuhan!

Di manakah rindu-Mu

Dan kemanakah redha-Mu

Kemanakah restu-Mu

Dilema cinta ini

Merunsingkan hatiku

Ku harapkan cintamu Illahi

Dilema...Cinta...Illahi....

~ Suka aku amati... amat bermakna...

Bakal kehilangan...

Urmm... K.E.H.I.L.A.N.G.A.N.... Sape yg sukakan kehilangan? sape yg rindukan kehilangan? Sape yg doakan kehilangan? xde... xde yg mahukan sume tuh... Camtue gak aku n salah sorg membe aku... Kami bakal kehilangan seorg sahabat yg baik sangat... Tapi kehilangan yg d maksudkan bkn lah kehilangan apa... kehilangan membe d cni... Kesian sahabatku yg skrg nih... cdey bakal kehilangan insan itu... Apa pun, aku harapkan, membe kiteorg tue mampu hadapi hari seterusnye... cdey sbnarnye... Insan tue amatlah baik... walaupun slalu berlawak bodoh, tp xde lukakan ati... Esok pagi bakal berangkat pulang... Aku hanya mmapu iringi doa jek... Ntah la.. xtau nak ckp pe dah... Perit gak rasanye... Hanya ALLAH yg tahu..

Ketika Cinta Bertasbih 2


Hehheheee... Layan... Sape nak donlod... donlod2... huhu.

Karnival Tour Nasyid Indie

Pada sume ahli NIFC n sume lah... Mai sat nak habaq...
Konsert Sulung Nasyid Indie d Karnival Tour Nasyid Indie!!!
Saje nak maklumkan Karnival Tour Nasyid Indie akan diadakan pada
Tarikh: 6 dan 7 Mac 2010
Tempat: di Parking A Stadium Putra Bukit Jalil.
Byk akiviti yg bakal diadakan. Mcm2la... Mesti srono punye! Pertandingan nasyid utk kanak2 n remaja pon ade tau! Ibu2 on ade pertandingannye... Urmmm.. Macam pertandinga masak n de lagi la yg lain. Byk la gerai yg akakn dibuka. Nak gerai ape? makanan? alatan dapur? perhiasan? sume ade beb! lbih kurg 10 gerai gak la de sane. Karnival nih d anjurkan oleh Adfinity Consultation dengan kerjasama TV9 n ade gak beberapa penaja lain. Tujuannye semestinye sbb nak memperkenalkan penasyid2 independent (nasyid indie) dengan menyediakan platform mcm ini.
Jangkaan, karnival nih mampu tarik ribuan pengunjung... Biar bergegar KL tuh! huhu. Konsert Nasyid Indie pada sebelah malam Sabtu. 6 hb la maksudnye. Slain tue, de gak tampilkan baberapa kumplan nasyid popular sbgai artis undangan. Tp yg tanah air je la.. hihi. Tentatif program sepanjang Karnival Tour Nasyid Indie ini akan dimaklumkan kemudian. Sbelum terlupa, Sila pastikan anda menghubungi Bro Halim (017 7222 612) dengan kadar yg sangat segera krn perlukan pengesahan secepat yg mungkin bagi memudahkan urusan daftar group kerana gmbr2 anda diperlukan untuk dicetak di bunting2, banner2, dan iklan2 (termasuk di TV9) dan mana2 media yg akan dimklumkan kemudian.
~Insya Allah aku xdpt pergi yg nih! huhuuh... Tapi aku amat mengharapkan tour kat Klantan atau kat Trg aku leh join... Akan kutungu saat itu... hihihi... Gud Luck sume!!! Moga ALLAH memberkati usaha kalian...

ITULAH IMPIANKU...

Lagu: Iwan Reaz & Wan Shah
Lirik: Iwan Reaz

Tiupan bayu tak mudah sekali menggoncang
Debaran hati tak gundah
Apatah serah diri biarpun kutahu
Malam kutiada lagi

Pena yang lancar menulis tak seperti hatiku
Yang gugup untuk mara ke sana
Demi mencapai

c/o
Oh takkan hilang dari genggaman
Keranaku takkan lepaskan
Sekaya seindah setinggi
Itulah impianku

Kini kumakin hampir
Mencapai suara impian
Sedetik bagaikan setahun
Kau tunggu


~ Heeheheh... nie lagu tema novel MELODI HATI. Alhamdulillah aku dah dpt novel tue... De yg hadiahkan. Aku pon nak hadiahkan membe aku novel nih.. hihi. Tapi 9 NYAWA yg aku nak sblom nie blom ag aku beli.. xsemat nak beli. Time nak beli wet lak xckup... huhu. Xpelah. Nanti dapatlah... =)

Album terbaru MIRWANA





Hanya mau promote...
Lusa, 12/01/10 album terbaru MIRWANA 'bumi akhir usia' akan berada di kedai2 outlet Warner Music. Pada semua peminat nasyid tanah air, jgn lupa dapatkan album nie yek!
Dapatkan yg ORI!!!

RINDU DTG LG...

Rindunye kenangan dulu... Rindunye suasana dulu... Aku btol2 rindu. Kenangan di skolah... Suasana di kolej,ostel... Tapi hati aku nih sakit. Sakit ngan luka lama.Ego menggunung tinggi... Acuh xacuh dlm setiap perkara. Aku sedar. Tapi itu jek cara utk aku berlagak 'slamba'... Malas nak ingat sume tuh. Tapi tetap ingat...

.........................

Madrasah yg kurindu...


~(^_^)~



Hehehee... rindu lak time dlu2... aku paling minat wat khat... hihihi. Subjek deeniah yg lain aku slalu gagal. Tapi subjek strong ialah khat.. hahhaa... Best... Tapi aku kalo wat mesti xlawa. hihihi. Pe pon,kne cuba kan? hihihi.. kena usaha kan? hahhaaa.. itulah sebenarnye... Cuti nih pon aku byk berkhayal jek... lukis jek. tapi buruk gak! hahahahaa... Esok dah nak balik kolej. Aku kena duk Ostel kampus.. xnak! xsuka! Pe pon, kena gak... Moga ALLAH bagi aku ketabahan lalui hari yg mendatang... Insya Allah!

Epy BestDay Cayang!!!

Hari nih ialah Hari Lahir Adik Nur... So, genaplah umur adik 7 tahun ari nih. Ari nie gak adik demam... hihihi. Kecian dier... hihihi.

Budak nakal kepala besar!


Tayang gigi tuh!
Buruk!


Si bulat!!!
Hehehheee... Selamat Hari Lahir adikku... Moga cepat besar. Jadi insan yg berguna. beri manfaat pada semua... Perjalanan masih panjang. Adik pun masih putik.. Teruskan hidup... Moga ALLAH meredhaimu...
Smalam dapat mesej...
" Askm, mohon doa buat Akhi Azman & Sahabat2. Alive d Jazeera. Mereka di kepong polis dan tentera mesir. Moga Tiada pertempuran"
Smalam pon de berita sal rakyat Malaysia yg di kepong n ditahan kat sana... Aku takut2 kalo itu dierorg... Kalo btol dierorg pon,Moga sume dipermudahkan... Moga ALLAH pelihara dierorg... Salah seorg antara dierorg ialah abg spupu aku. Along Abu Ubaidah... Hajat doa... Along Abu ikut org sane nak ke Gaza... Moga dierorg xapa2.

Album NOTA CINTA dah release!!!

Alhamdulillah... setelah 4 tahun menanti, akhirnya SAUJANA tampil ngan album ke-7 mereka yg diberi nama Nota Cinta dibawah terbitan Hijjaz Records... Nota cinta nie lah yg aku cakap sblom nih... hihihi. Baru tadi ada yg bertanya... hihihi. Dah release smalam... hihihi. Tahniah buat SAUJANA... De 14 trek lagu yg de dlm album nie.


Insya Allah, sape2 yg dengar mesti puas ati... Album nie kira nak tampilkanline baru SAUJANA yg terdiri dari Bro Pyan, Bro Azalinor(pengantin baru... hahaha), Bro Adi n Bro Najran. Menurut info, ahli2 asal yg lain akan turut serta bila2 dierorg free. Rencana nak adakan tour keseluruh IPT n skolah sdg giat dirancang.


Pada sape2 yg berminat, anda juga boleh beli album dgn hubungi SAUJANA di talian 012-2711722.



Nantikan SAUJANA di tempat anda!!!


Untuk tgk preview Nota Cinta leh tgk di sini


Info: SAUJANA

ELHAM berwajah baru...

Huhuu... Seperti bese, de informasi yg ingin dikongsi tentang dunia nasyid nih... Kali nie ELHAM dah berwajah baru setelah lama mendiamkan diri.. hihihi... knp? huhuhu... Bukan muka dierorg cat colour lain ke apa... tapi, kehadiran 2 ahli baru dlm kumpulan nih... hihi. Nie xbermakna Bro Faizul n Bro Amir dah xde kaitan ngan ELHAM. Tetapi, dierorg tetap jadi tulang belakang ELHAM.







Kat bawah nie gambar2 ELHAM di KTD, Kolej Teknologi Darulnaim waktu jadi juri pertandingan nasyid sempena Program Jati Diri n Sukarelawan Remaja pada 3 Januari baru2 nie... Dierorg pon ade wat persembahan khas kat KTD. Sebenarnye aku dah lame ikut perkembangan kumpulan nih walaupon kumpulan nie nampak cam 'putik' lagi... hihihi. Tapi Disember baru2 nih aku terkejut la gak ngan kumpulan nih... Ye la kan.. berwajah baru. Tapi waktu 2 aku blom confirm ag sbb dierorg pon bru wat surat akur janji utk pembikinan album. Pe pon skrg dierorg dah melangkah lagi jauh...



Macam kukenal insan ini...
Tapi dimana ya???


Persembahan khas...



Reramai...


Ngan Pak cik Zaini...




ELHAM sbelum nih...
Moga ngan kehadiran kader2 baru dlm industri nasyid nie mampu melahirkan generasi2 yg berbudi luhur,akhlak terpuji n menjadi pewaris memperjuangkan agama... Dakwah melalui nasyid... Insya Allah...


Sumber: ELHAM PRODUCTION SDN.BHD
~ huhuhu... Aku xsabar kemunculan Album Nasyid Indie Vol. 2 lak.. hihihi... Chaiyok!!! Harap2 lagi mantap!

Aku menghargai...

Hari nie 3 hb... BestDay insan yg aku panggel emak...
Epy BestDay mak... walaupon aku ada ramai mak,ibu,ummi,mama..., hanya dier yg bergelar emak.... Genaplah umur emak 47 tahun hari nih... Moga ALLAH merahmati mak... Berilah dia kekuatan menghadapi hidup...(lagi2 hadapi anakmu yg nakal nih)... Moga emak sihat selalu...
Pagi tadi,kesian Adik Nur.. hihihi. Punya semangat nak g skolah... Awal siap tuh... huhu. Siap
mintak no tepon ayah lagi kalo2 terkencing dlm seluar kat skolah.. hahhaaa.. Tut... tut... Skolah adik cuti! huhuhu... cian... Skolah dier cuti seminggu sbb bangunan de yg xsiap ag... hihi. Sabar yek adikku.. Harap semangatmu xluntur dek usikan kakakmu yg baik nih.. hihihi.

Tadi,Atok aku msuk hospital.. Accident... Jahit kepala,tulang rusuk retak,peha lebam n de luka2 lain lagi... Kesian tgk dier. xbermaya... Tapi atok baik. Xnak amik apa2 tindakan. Walaupon jelas dier xbersalah.. hihi. Aku bangga ngan atok aku nih... Ngah2 aku duk tgk atok, aku perhati sorg atok cina yg duk sbelah atok. Dier pandang aku.
"Kenal?" jarinya tunjuk kearah dirinya sendiri.
Aku menggeleng. Sayu aku tgk muka dier.
" Atok sorg je ke?" aku cuba menyapa.
Abg2 spupu n mak sedara aku sibuk melayan atok n org yg dtg ziarah.
"sorg... xde sape" suaranya xjelas. Tangan digerakkan tanda isyarat. Sedih dengar.
"Atok sakit?" aku tanya lagi.
"Sakit..." jawab atok tue ringkas.
Aku hanya mampu tatap wajah atok tue...
Tanpa aku sedar,atok tue tarik tangan aku... dier letak di kakinya yg sakit. Aku mengerti. Aku pandang n senyum. Abg Ngah Maududi hanya pandang aku dengan isyarat mata. Dier seolah2 tau n fhm apa yg aku rasa waktu tue. Tak lame kemudian,anak atok tue dtg... Lega sket aku bila tengok family dier dtg jenguk. Tapi lain yg aku bayang,lain yg jadi... Si anak bertindak kasar. Marah2 ngan kata2 yg xsopan.
" Makan! Aku ckp makan! Mati,aku xtanggung..." kasar btol bahasa.
Atok tue buat perangai lagi. Dier xnak mkn. Dier lembikkan badan. Aku faham kenapa... Dier nakkan perhatian... Teringat kat Arwah Tukki Kor. Atok belah emak. Dulu aku yg jaga dier blom masuk KTD. Ragam dier mcm budak2... Mungkin macam tuelah atok tue... Tapi anak dier jahat! sanggup wat camtue.
" Mung nie jahat! Nyusahkan aku!" marah si anak tue lagi.
Badan atok tue di pukul. Dilibas ngan kain. Sedih sgt tgk. Aku terpaksa alihkan pandangan. Aku xsanggup tengok. Xdapat aku bayang kalo aku dlm situasi atok tue. Sedih yg amat. Ikutkan hati nih,nak jek tolong atok tue balas balik. Nak jek ketuk anak atok tue. Nak jek balun balik anak atok tue. Bukan atok tue yg menyusahkan tapi si anak tue. Abg spupu aku bawa aku lari dari suasana yg xmenyenangkan tue... Dier mengerti.
"Kecik2 xnak mampus... bila besar nyusahkan org!" aku maki2 dlm hati.
Aku benci org tuh! Benci! Ya ALLAH,jauhkan aku dari sifat2 keji... Jangan palingkan aku. Aku xnak jadi derhaka.. cukuplah selama nih... Kejadian tadi btol2 bg pengajaran buat aku. Ingatkan aku.. betapa berharganya keluarga. Rupanya, ada lagi yg lebih teruk... Moga ALLAH lindungi keluarga aku...
Aku dah beli tiket balik ostel.. 9hb. kol 12 tgh hari. Xtau la nape tetibe angin aku nak balik kol 12 tgh hari. Bsenye aku xsuka balik waktu2 camtue.. Biasanye aku balik kol 10 pagi.. Ntah la. Berat hati nih nak balik sane... Pe pon aku kena terima n lalui gak...

Datangnya kau 2010...



2009 dah pun melabuhkan tirainya.. Skrg kita dah berada dlm 2010... Dan ini umur aku dah menjangkau 20 tahun. Adusss... Aku betul2 xpercaya... Nie bermakna aku dah makin dewasa... Tapi, aku masih lagi xtau apa2... Urus diri sendiri pun blom pandai... Mungkin masa nielah aku kena belajar...

Belajar urus diri snirik... Belajar kenal hidup ini... Belajar untuk jadi dewasa... Belajar untuk jadi Maisarah yg kuat... Belajar untuk jadi seorg penyabar... Belajar untuk terima kenyataan... Belajar untuk bersedia.. Bersedia dlm segala hal.. Dan belajar macam2...

Banyak yg aku fikirkan... Aku lihat, ramai insan2 yg berjaya mengorak langkah jauh ketika seusia aku nih... Seperti abg2 yg menguruskan... Abg Syah yg menguruskan Aman Studio, Abg Faiz Hamzah menguruskan SoulArt Studio, Abg Halim uruskan Neurotic Studio... n Zul ngan Zul n The Messages... Sume melangkah ke depan... Dierorg mampu lakukan sume tue pada usia yg bg aku masih putik untuk menguruskan satu organisasi... Tapi aku???

Yep.. Kita manusia berbeza... Ah.. xyah dikecohkan kat sini... Moga dierorg terus berjaya n aku pun dapatcapai pe yg aku nak... Ramai membe n kenalan aku yg kate dierorg tertunggu2 kedatangan 2010... Kedatangan umur 20 tahun. Ntah la knp... Tapi, sejujurnye aku katakan... Aku xsuka kehadiranmu 2010...
Aku pon malas nak balik kolej... Ikutkan ati ak nak balik seminggu lps pendaftaran... Lagipun ayah benarkan. Tapi aku rindu membe2 aku. Hasnul pun dah tnya2 aku.. Insya Allah,aku try balik 9 hb... Sbb Hasnul balik 9hb... Tapi sebenarnye hati nih masih berat.. xmcm sblom nih... Xpelah.. Pe pon,aku kene lalui gak...

Teringat pesanan Pak Zahari waktu kat skolah tadi... Aku datang skolah sbb Hari Pendaftaran skolah... Sje jmp adik2... Tapi xjumpa sume...

" Haaa.. Maisarah... Dah besar kamu yek skrg... Tahun nie 20 tahun dah la... Kena ubahla sikit perangai tuh..."

" Nape pak cik? teruk ke? hehee" aku seperti biasa menyampuk.

" Bukan teruk.. Anak2 pak cik sume bagus2.. xteruk.. cuma,ubah perangai tuh jd dewasa sket. Xboleh dah berlari2 n main2 mcm budak kecik... Kena fikir dah masa depan..." Pak cik sengih memandang aku.

"Owh... Dah besar skrg pak cik... Bagus Maisarah skrg,pak cik... hihi." aku menjawab lagi.

" Maisarah nie... cuba dgr cakap pak cik... Kat KTD tue byk2 lah tolong pak cik2... Pandai cari kwn... Jgn ikut org... Kena tahu tanggungjawab kita... Jgn pernah putus asa... Hanya berharap pada ALLAH..." akhirnye pak cik bercekak pinggang... huhu.

" Baik,pak cik.." aku tersengih lebar.. Pak cik hanya menggeleng kepala.

Akanku ingat pesanmu pak cik... Moga pak cik xputus2 doa untuk aku... Ape pon,aku mmg lemah sebenarnye.. tapi,akan ku gagah gapai semua pe yg aku nak... Bkak nie masuk sem 4... Macam manalah seterusnye... Moga semuanya baik2...
 

OWNER

My photo
HambaNya yang sentiasa mahukan perubahan dalam hidup. Bakal penghuni kubur. Moga hidup ini memberi erti.
Powered by Blogger.

MARI MENJADI HAMBA

SALING BERPESAN

EMPUNYA BLOG

EMPUNYA BLOG

UKHUWAH KERANA-NYA..

UKHUWAH KERANA-NYA..

Adward dari Pereka cerita

Followers

KOMUNITI TEMAN INTEAM

FAMILI UNIC

NASYID FM

HALUAN SISWA