PANDORUM


PANDORUM... Latest movie trailers... science fiction\horror film... Waduss... Dahsyat seh... Aku pon baru tgk sket jek... Tapi citer dier mmg perghh... Aksi ganas... huhuhu... PONDORUM nie kononnya sejenis penyakit baru yang menyebabkan mangsanya hilang keruan dan pertimbangan di angkasa lepas sbb terlalu lama terkurung di dalam kapal angkasa Elysium (bermaksud “tempat rehat terakhir wira perang” dalam mitos Yunani).Inilah kapal pelarian terakhir umat manusia dari Bumi pada tahun 2174 apabila dunia sudah terlampau ramai penduduknya, melebihi beratus billion dan sumber makanan serta air semakin lenyap.

Seramai 60,000 penumpang telah diangkut sewaktu perlepasan ke planet baru, Tanis dan berjuta tembikar kecil diisi spesis-spesis terpenting turut dibawa bersama, kononnya ibarat “bahtera Nabi Nuh”.Ceritanya bermula apabila dua orang angkasawan Amerika, Korporal Bower (Foster) dan Leftenan Payton (Quaid) bangun dari keadaan tidur berpanjangan, ataupun “hyper-sleep”, tanpa sebarang ingatan tentang masa, lokasi, asal-usul misi mereka dan diri mereka sendiri.Rahsia-rahsia gelap kapal Elysium yang kini lengang semakin bermain-main dengan minda mereka...



~Best... cume sengal sket r... sbb tue sume sains rekaan... huhuhu... Baru tengok sket... huhuhu...

2 comments:

INDRA QIRANA said...

sejak akhir akhir ni hollywood dah kekeringan idea..harap harap cerita ni tak kene penyakit yang sama kn

AiMaN said...

cam byk dugaan je cite tuh...
nafsu nak tgk gak telah wujud,tp...takut...
hmmm...itulah kelebihan yg ALLAH TAALA beri kepada orang kafir di dunia...sahaja.
moga cerita ada pedoman. :)

 

SALING BERPESAN

EMPUNYA BLOG

EMPUNYA BLOG

UKHUWAH KERANA-NYA..

UKHUWAH KERANA-NYA..

Adward dari Pereka cerita

Followers

KOMUNITI TEMAN INTEAM

FAMILI UNIC

NASYID FM

HALUAN SISWA