Exam mode

Hehehee.. Esok dah start FINAL aku.. huhuhu... Final untuk sem 3... hehehe... Esok pukul 2.30 petang,aku akan menghadapi paper English For Professional Communication... tapi kena pergi kolej pagi sebab pagi esok ada presentation final projek Video... huhuhu... Doa2kan... Insya Allah aku akan buat yg terbaik... Ngah nak FINAL nie,bese lah.. macam2 dugaan yg datang... Macam2 ujian... Tapi aku redha n anggap semua tue hanya satu permainan hidup yg wajib aku tempuh...

Raye Aidil Adha pon aku xrasai kenikmatannye utk tahun nie... Ya ALLAH... jahil n teruknye aku... Tapi dalam xseronok tue ade gak seronoknye.. Ade gak bestnye... heheheh.. Aku ditemani oleh 2 org yg aku sayang... huhuhu... Hasnul n Suria... Dengan dierorg gak aku blaja hargai apa yg ada di sekeliling aku... Ngah raye2,kedai semua tutup. Hasnul n Suria masakkan sardin,ikan kering goreng bersama budu... hahahhaa... Tapi aku jamah jek semua... Alhamdulillah dierorg ada bekal nie semua. Kalo x,mesti aku kebuluran.


Hehehe.. Rindu lak kat Adik Nur... Adik kesayangan aku... Seorg adik yg amat istimewa... Bagi sinar dalam idup aku. Semalam dier tepon aku. Dier tanya bila aku nak balik. Dier cakap dier dah habis sekolah pra.. tahun depan nak skolah rendah pulak... Tahun depan Insya Allah adik akan bersekolah di sekolah ayah n kawan2 ayah... Sekolah Rendah Ibn Qayyim(SRIQ). Tapi pada asalnye adik nak sekolah cina n nenek plak nak adik skolah kebangsaan biasa jek. Lagipun dekat ngan umah. Tapi ayah berharap sangat adik skolah kat SRIQ. Kalo adik xsekolah situ,apa gunanye ayah tungkus lumus untuk bangunkan SRIQ. Alhamdulillah,berkat dipujuk,adik nak sekolah SRIQ. Hehehe.. klakar adik tuh. Macam2 perangai dier. Kalo nak cerita mmg xhabis...
Huhuu... 2 hari lepas membe aku Elvis ada tepon. Dier nak ikut aku join program HALUAN bila aku cuti nanti. Aku cakap aku akan usahakan tapi xjanji. Yelah. Nanti org fikir lain plak aku... Bawa kwn lelaki lak tuh join. Macamlah kwn perempuan xde. Dahla non-muslim. Xpelah... Aku akan usahakan. Tapi yg kelakarnye,aku buat dier menangis teresak2... hahahaa... Dier cakap pasal jiran dier meninggal sebab kanser usus... Dier pesan suruh aku jaga kesihatan. Kononye xnak kehilangan aku. hehehee.. aku pun cakapla,andai tetibe aku meninggal,jgn pernah lupekan aku yg banyak berjasa ngan dier nih... huhuhuhu.. dier mula serius... hahhaa... dier cakap dier xnak hilang kawan dah... hahahhaa... tapi kesian plak. Dier teringatkan Adam. Jahatnye aku...


Hehhee... Tapi andai btol,aku teringin sangat nak jumpa Adam,Fikri,Apis,Ayah Long,Tokki n org2 yg aku sayang kat sane... hihihihi... Moga termakbul n moga di tempatkan dalam kalangan yg ALLAH redhai... Ameen... Tadi,aku pergi kolej. De makan2 kat kolej... huhuu.. sampai2,makanan pun dah nak abis... cian. Hehehe... sempat kaco2 KE... hahaha.. Dah lame xkaco. Aku ingat lagi kata2 KE sbelom tinggalkan aku utk mkn td, " Maisarah,exam kali nie mesti buat yg terbaik. Jgn banyak main. Fokus. Kejayaan bukan datang ngan tiba2... tapi ngan usaha kita. Faham?" hehehee.. aku hanya mengangguk n sengih macam kerang busuk... hahahaha... KE mmg xpernah lupa bagi nasihat. Kalo kat luar aku biasa panggil Pak cik. tapi kalo formalnye KE lah... hiihihi... Ketua Eksekutif.
Tadi,membe aku yg prasan cute tue ade ckp sal CINTA... leh plak dier nak bg aku fhm atau nak ajar aku xnak mudah terpedaya ngan mengayat... Ayat yg manis... mencairkan. Aduss... hahhaha.. tapi kelakar. n banyak aku dapat. Nanti aku praktik... Mekasih ye Teman! Byk aku blaja... Cinta yg ditolok... cinta yg diputus... cinta yg dikecewakan... Moralnye,jgn mudah bermain CINTA... Bkn senang nak ubat luka di hati yg berdarah... hehhehee...


Moga esok aku menghadapi exam ngan tenang... Moga ALLAH permudahkan. Doakan yek!!!

2 comments:

abid abdi said...

moga allah merahmati mu.. dan kejayaan sentiasa dalam genggaman..
andai sekali kita gagal bukan bererti selamanya kita akan gagal. usaha dan tawakal, kunci utama

AiMaN said...

best jalan cite Sa...
Hmm..tp,mmg betui...Sa harus jage kesihatan Sa tu..k..
dan MaN tau,Sa sentiasa buat yg terbaik,MaN msh egt kata² Sa tu...
jd,moga keyakinan Sa terus kekal...
dan moga Sa memperoleh kejayaan...
Insya'ALLAH
amin. :)

 

SALING BERPESAN

EMPUNYA BLOG

EMPUNYA BLOG

UKHUWAH KERANA-NYA..

UKHUWAH KERANA-NYA..

Adward dari Pereka cerita

Followers

KOMUNITI TEMAN INTEAM

FAMILI UNIC

NASYID FM

HALUAN SISWA