Cuti Hari Ini...

Huhuhu... Hari nie aku sempat bermain ngan adik sepupu aku... Antara adik sepupu aku yg paling nakal.. hihihi... Adik Anis. umo 3 taun... hihi.. tapi agak kepelikan jugak td.. hihihi.. kebiasaannye,si kecik tue xdelah excited sgt bila aku datang... biasanye kalo aku nak amik atau tangkap dier,mesti lari... tapi kali nie lain sangat... dari jauh dier jerit panggel aku... " Tatak!!!" yg bermaksud kakak yek... aku pon pelik.. dari dulu panggil aku camtue.. bila nak ubah ntah... jgn bawa sampai ke tua sudah... tp kalo ckp bnde lain lancar la plak... adooii... Masa aku ada tue,asyik nak duk ngan aku jek... merepek2 ngan aku.. hahaaa... tunjuk anak patung baru lagi tuh... hahhaaa.. lawak btol... " esok nak beli baby baru lak..." hahhahaa.. gelak besar aku dengar... boleh pulak beli baby... kalolah ada baby jual kat pasaran,mmg xdela org mati bersalin... huhuhu... " nape tomey nat ea? hah? nape tatak tomey nat eh?" tangan dier lembut usap pipi aku... aku gelak lagi... lagak dier macam org besar... hihihi... ada2 jek... penat jugak layan budak tuh... " nape tok balik agi nie? malam doh nie.. gi la balik... tatak balik la.. malam doh..." hampeh budak kecik nih.. dah puas main ngan aku soh aku balik lak... adooii... mmg lah budak tuh... kadang2 menyakitkan ati gak...

Malam nie,aku borak2 ngan Abg amid.. Dier baru balik dari KMK... cdey jek dier. muram jek... Makan xnak... minum pun xnak... aku panggel dier naik atas. Macam2 cara aku buat nak bg dier happy... akhirnye de gak gelak2 dari suara dier... hihihi. aku try korek2... upenye de masalah ngan Kak Diah... (Calon Isterinye)... padan la muka cam ntah pape.. huhuhu... nielah bahana CINTA... time happy,happy bkn main lagi... time cdey,huhuhuhu.. hanya yg berpengalaman yg tau.. hahahaa... tapi,aku try gak ceriakan dier... hihihi... Cinta... oh cinta... hahahaa... dier duk jek tepi aku... aik,lame2 tue sms bukan main.. pastue ceria dah.. upenye dah ok... huhuhu... ade2 jek arg bercinta nih... hihihi... tapi Alhamdulillah abg aku kembali ceria... hahhaaa...

Hari nie xde wat apa sangat.... mkn pun xsangat... tdo blom lg ari nih... busy gak la.. hahaha... aku sambung wat novel n lukis2... de misi yg blom berjaya.. huhuhu... Nielah kehidupan..
huhuhu... Moga ALLAH merahmati aku... Moga ALLAH merahmati Arwah Ayah Long gak... Aku mimpi Ayah Long lagi smalam... Ayah Long rindu aku ke? Mudah2an aku xdilupa...

0 comments:

 

SALING BERPESAN

EMPUNYA BLOG

EMPUNYA BLOG

UKHUWAH KERANA-NYA..

UKHUWAH KERANA-NYA..

Adward dari Pereka cerita

Followers

KOMUNITI TEMAN INTEAM

FAMILI UNIC

NASYID FM

HALUAN SISWA