Rasa hati nie...

Aku se lemah...ati n jiwa aku se kosong...tibe je ingat kat dier..aku xtau np..Maybe ALLAH nak uji aku...Mnggu nie pesat aku xde sbb xjd..So kurg sket pngisian utk aku...baru ari nie aku se aku terisi sket...sbb ari nie aku dpt isi hati n jiwa aku ngan pnyampaian pak cik Rosdi dr prgram soft-skill td...Aku dpt se MAISARAH GHAZALI skrg xmcm dlu...ye.btol...aku akui...Kalo dlu,aku se aku la antara org yg bermasalah skalik...rmai org anggap aku mcm 2...n byk2 anak emak n ayah, aku la yg agak degil walaupon aku nie anak sulung prempuan...Kat skolah lak aku slalu wat msalah...aku tau,aku d anggap virus pd plajar sek...Slalu org tertanya... emak n ayah aku org yg agak d knali rmai n d pndang baik...abg2 aku d pndang baik n bagus d sekolah n mne2 dierorg pegi...adik2 aku plak sumer baik2...dgr ckp...xwat hal...tp aku?Aku je yg pelik...sbb 2 dlu aku xkesah kalo org ngate aku.sbb aku sedar aku mmg x sebaek yg lain.Kat sek dlu,aku kurang ajr ngan warden,ustz n ustzah...n kalo dlu aku la yg paling mls n xnak pegi halaqah atau pon ijtima'am...tp...sumer 2 berubah ble aku dah melepasi alam sekolah.Aku se rindu pd sume 2...Rindu sgt..kalo dlu aku xpenah muhasabah diri aku.tp skrg,kdg2 tiap ksalahan aku aku fkir balik...aku try perbaiki...Sebenarnye dr dlu lg aku nak jd yg terbaik...tp slalu terbantut.tiap kali aku nak buat baik, mesti de yg akan wat aku sakit hati n aku mudah tercabar ngan sindiran n kata2 org...maklum je la...aku nie xleh silap sket... So,aku kuburkan je hasrat aku utk jd baik... teruk an? krn kata2 mnusia jek aku leh gugur n ngalah gitu je... Ckp amak n ayah pon aku slalu lwn..kalo abg bg nasihat aku wat2 pekak...Alhamdulillah abg2 aku faham aku...So,xdela marah2 aku...pe yg aku nak dierorg bg...ramai org bersabar ngan aku...bila berkwn plak aku memilih kwn...time bjala kat SMAKL aku try blaja time kwn seadanye..ye. aku berjaya...n d SMAKL la aku kenal kehidupan balaja erti idup nie...masalah jemaah yg xpenah2 aku fikir spanjang idup, aku bleh fikir n bincang ngan kwn2...lps SPM 2 ramai yg ckp aku dah laen...(berubah)aku pon xpasti ye ke x...hehe.ye kot. sbb aku dah xwat psl cm dlu lg...Sampaila aku kat KTD nie...pe yg aku hrp skrg,aku tetap d landasan yg btol...nak jd anak yg solehah...xnak mrh2 emak n ayah dah...bleh time nasihat org...xnak kembali pd pnampilan yg dlu(xtutup aurat)...bleh still bertudung labuh(time kat luar)...perckapan yg baik...dah xckp bnde2 xelok...yg xsoleh...pandai jg ati org...berdikari...nak pandai masak sbb xnak soh ayah ngan mak msak dah kalo dah pandai... byk lg la..pendek kate aku nak jd yg TERBAIK! hrp sumer org doa aku...

Kpd Ayah:
kakak mntak maaf sbb slalu wat ayah marah...slalu wat ayah malu.mrajuk xtentu psl...Sorry sbb xpenah wat yg terbaik utk ayah...Sorry gak sbb slalu kikis wet ayah...Kakak akan try yg terbaik...

Kpd emak:
Sorry gak,mak...kakak tau kakak byk wat clap.slalu kurg ajar ngan emak...xdgr ckp... kakak tau mak byk sbr ngan kakak...kakak akan igt pesan mak..kakak akan blaja utk jd matang...thanx...

Kpd Abg2:
Sori Sarah slalu wat abg2 marah n terasa...wat malu...Sarah tau sarah xsebaik abg2 tp sarah akan try n akan wat yg ter baik...jgn penah putus asa tegur silap sarah...

Kpd Kwn2:
Sori sbb slalu wat psl...slalu xdgr ckp korg...Sa tau sa xwat yg terbaik sbelom nie.. tp sa akan buktikan.doakan Sa..Thanx sbb sudi jd kwn sa...

Kpd yg laen:
Sorry 4 everything...Tau byk salah, byk clap... kalo de slh clap arap tegur...

Doakan aku jd yg terbaik.Biar la KTD nie jd medan juang aku...Aku insan lemah..kerdil..byk dose..amat mengharapkan ptunjuk dr Nya...
 

OWNER

My photo
HambaNya yang sentiasa mahukan perubahan dalam hidup. Bakal penghuni kubur. Moga hidup ini memberi erti.
Powered by Blogger.

Blog Archive

MARI MENJADI HAMBA

SALING BERPESAN

EMPUNYA BLOG

EMPUNYA BLOG

UKHUWAH KERANA-NYA..

UKHUWAH KERANA-NYA..

Adward dari Pereka cerita

Followers

KOMUNITI TEMAN INTEAM

FAMILI UNIC

NASYID FM

HALUAN SISWA