Aku Hari Ini...


Hari nie aku agak kelam kabut... Serba serbi ribut... huhu. Pagi tadi kol 8 pagi meeting KAFAH. Masuk meeting lewat sebab datang lambat... Hehehe... bangun lambat. Dapat tugasan dari presiden lak... Hari nie gak aku de presentation projek utk subjek English For Professional Communication. Xprepare pape pon... Aku tgk sume membe aku wat skrip untuk present... Ntahla... xde mud nak wat skrip. Agpon, kalo wat skrip pon,bajet aku ingat bila kat depan. Aku pon ngan sikap acuh xacuh... huhu. Teruk btol...Pas meeting terus klas Etika kol 9 pagi... kol 10.30 lak klas programming... spatutnye klas abes kol 12.30 tgh hari. tp Madam nak wat presentation kol 12 tgh hari... Maknanye,xde masa aku nak bersiap sedia. Aku sempatla tgk slide time rehat kol 10 pagi tdi... Tapi waktu tue jek.


Time presentation tadi,sume budak2 klas aku yg present kat depan bace skrip yg dierorg tulis... Madam xsuka... dier tegur. dier xnak bila kat depan membaca... bkn membentang. Bila tgk 1 kumpulan di reject n di minta buat presentation semula,aku jadi seram sejuk lak... Takut gak kalo2 madam terasa... Yelah... Dier dah bg masa lama untuk wat persediaan... Nampakla riak kecewa kat muka dier... Tapi lepas tue masih ada yg baca skrip. Alhamdulillah dierorg bertolak ansur tengok sket2 jek... Tibe giliran group aku... Aku n Erny ke depan. Huh... ketar lutut... huhu.Dah la ngah pening kepala. Takut xleh wat yg terbaik. Banyak kali selawat... hehehe.. Xde skrip... xde bace... Hanya slide mejadi rujukan... hahaha. Speaking tuh! hahhaa... Cukup sempoi... Hahahaha... sebab merapu jek... Terus hilang pening aku! huhu...

Aku n Erny main 'topup2'... Bila aku xsampai idea,Erny nyampuk... Bila Erny lak,aku nyampuk... hahhaa... gelak2 madam tengok kiteorg... Yela... Merapu jek... Xtaula cane... huhuhu... Grammar pon ntah cane... huhuhu... Kiteorg ckp pe jek kiteorg nak ckp... hahaha... Kdg2 bleh plak tersasul rojak ngan bahasa melayu... Bertuah btol! Tapi bila ngah present tue xse takut la plak... Xtahan tgk madam gelak... Macam lawak sgt jek kiteorg nih. Aku yg byk merapu. Sebab slide kiteorg amat ringkas. Time ngah present tuela baru byk lak idea utk di repekkan... Tapi lega sketla bila tengok madam dah xmasam... huhu... Tapi markah kitaorg xtaulah cane... Lepas beberapa group present, Madam soh sambung kol 9 pagi esok lak...


Lepas presentation kol 5 ptg tue,aku nak balik. letih... Terserempak ngan Ana... Dier ajak join Kajian Tarbawi... Kira macam Ijtima'am la... Alaa...kira tazkirahla... ceramah2 tue... huhuhu. Tapi aku macam sebelom nie la... Xnak. Malas... Aku xpernah join. Padahal aku nie handle PESAT. huhuhu... Betapa teruknya aku... Majlis ilmu xnak... Ana xpaksa aku... aku pon terus pegi nak tunggu bas... Ngah tunggu tue,tetibe jek ati aku terdetik untuk hadirkan diri dalam program Kajian Tarbawi tue... Xtau nape... Dah lame xse ati aku selembut tue... Tanpa banyak fikir,aku simpan beg dalam bilik rehat n pergi masuk dewan besar join program tanpa pengetahuan Ana...

Ya ALLAH... Ramai btol yg datang... Rupanya ramai yang dahagakan ilmu... First time join nih... Biasanye,program mcm tue sket jek org datang. Lagi2 nie program untuk sesape yg teringin saje... Bdk2 KTD mmg mcm tue... Biasanye bila program wajib,bkn main lagi ramai yg ponteng... Program sunat lak ramai yg join... huhuhu... Pelik tapi benar... Penyampaian dari Pak cik Rosdi... tajuk Hari nie tentang Kemanisan Solat... memang byk ilmu aku dapat... Rasa pula rugi sebab xpenah join sblom nie... Time nak tanda kehadiran,ramai org dah de nama... siap dah byk tandatangan. Aku lak,xde nme... Mane taknye... Xpenah masuk macam mana nak de nama. hahaha... Aku isi nama. Aku adalah org yg ke-100 di kalangan siswi... Ya ALLAH... ramainye... Aku yg last... Rasa kerdil lak...

~ Aku RINDU suasana dulu... RINDU masa bersama... Moga UKHUWAH tetap terikat... Moga Sa dapat yg terbaik...

3 comments:

cleo said...

Assalamu'alykum...

Tahniah utk presentation tu.. tak pe, mula2 mmg la ngarut2 + bhsa rojak BM n BI..huhuhu.. tapi di situ lah nti timbulnya satu kekuatan utk trus usaha present tnpa skrip n satu keinginan utk mperbaiki English saudari...^^

Lama2, insyaAllah saudari akan present merapu in English lak..lagi seronok madam tu..huhu...

And, tahniah gak utk diri saudari, mula merasakan nikmat menuntut ilmu Islam.. satu kalimah favourite sy slalu bg pd teman2, sy tuju utk saudari pulak... Ganbatte-neh..!!!

[^^]

~hUm4!r4~ said...

alhamdulillah..
moga kta sama2 istiqamah djalannya..
utk capai sesua2 mgkin mudah..
tp utk istiqomah sesua2 yg payah..
moga kta sntiasa mjd antra hamba2nya yg tpilih..
-)

Intisar said...

Cleo: mekasih... a'ah. Alhamdulillah tersasuk BM sket jek..huhu. xpe2. pengalaman2...
Humaira: hehehe..mekasih. A'ah... btol2... ngah dlm proses.. doakan...

 

SALING BERPESAN

EMPUNYA BLOG

EMPUNYA BLOG

UKHUWAH KERANA-NYA..

UKHUWAH KERANA-NYA..

Adward dari Pereka cerita

Followers

KOMUNITI TEMAN INTEAM

FAMILI UNIC

NASYID FM

HALUAN SISWA