KU TIDAK SEPERTI DULU

Ku mengatur langkahku
Jalan tanpa bayang-bayangmu
Langit dan bumi setia menemaniku
Matahari menyinar tak pernah berpihak padaku
Ku kepanasan tanpa perlindunganmu

Hari berganti hari aku masih teguh menanti
Hadir dirimu dalam hidupku ini
Rasa kecewa ada bilakah kita nak berlari
Namun yakin ku takkan ku temui

Ku takkan pernah cuba berhenti
Wajahku mencari cinta
Yang ku tahu hanya tuk diriku
Kan ku terus cari sampai hujung dunia

Kerna ku tahu akan ku jumpa diri mu
Dan ku kan terus menempuh mimpi-mimpiku selalu

Ku lihat semua gembira
Bila mengenali erti cinta
Senyuman ku beri hanya duka
Bila ingin teman tuk berbicara

Cinta datang sembunyi
Andai ku kabur mencari
Hadirlah dalam hidupku ini

Cinta datang engkau pergi
Bila langkah ku cuba
Untuk mengejar dirimu

- Akan Ku Jump~Azfar-

Ble dengar lagu nih, Sa teringat kat Angah.. Huhu. Kalo sblom nih Angah selalu nyanyi lagu nih sblom tidur.. Tp skrg, Sa mau belajar berdikari.. Hihi.. Xboleh berharap dengan Angah... Belajar selesai masalah dengan sendiri. hihi. Sa pun baru jek tambah lagu nih letak dlm blog.. hihi.

Hehehehe.. Tapi sekarang diri nih terasa lemah sangat. Jiwa merasa kosong. Mungkin sebab semakin jauh daripadaNya..Sa rasa Sa dah xmacam dulu.. Rasa Lain. Susah utk diungkai tapi itulah hati nih merasa.. Hehehehe. Mungkin ini lah padah byk dosa.. huhu.

Kebelakangan nih, sakit makin menjadi2.. Tp Alhamdulillah.. Sa masih mampu menahan.. Harap sangat sem nih dah xmasuk hospital n sakit pun xteruk2.. Harap sangat sem nih Sa mampu aktif mcm org lain..

Sekarang terasa sedih sangat.. Salah seorang sahabat Sa dah salah anggap dengan diri yg hina nih.." Ko xcam dulu dah! Benci dengan diri ko skrg!" Pedih.. sangat2 pedih mendengar. Tapi betul ke Sa dah mcm dulu? Urmm.. Mungkin ya.. Tapi Sa xtahu apa masalah sebenar n apa salah Sa.. Andai betul Sa salah, Sa ingin sangat mohon ampun.. Tp, Sa diabaikan.. Langsung tiada respon.. Urmm.. kalo Huda tahu Sa dlm keadaan mcm nih skrg, abis la.. Huda, Kalo terbaca post nih, abaikan ya..

Macam2 ujian ALLAH hadiahkan buat diri nih.. Sa bersyukur.. Mungkin nih la cara ALLAH nak tunjuk Dia sayang Sa.. Kadang2 bila mcm nih, teringat pula kat arwah.. Esh!!! Patut ke Sa sayang lagi diaorg? Patut ke Sa ingat lg??? Ya ALLAH.. peliharalah hatiku..

Buat pelajar2 KUIS yg sdg final exam di KTD skrg.. Moga ALLAH memberkati usaha kalian..

8 comments:

good_boy said...

bersabar dengan setiap ujian..
tabah ye..huhu
harap intisar x sakit2 lagi =)

good_boy latest post 4 Blog Pilihan Good_Boy

ZiErWa zAiNaL said...

sabar ye sa..

terima kasih ye..doakan ea..sedih x lme g akn meninggalkan ktd..walau ape pun dugaan yg berlaku..KTD tetap yg terbek...

Intisar said...

good_boy: hehehee. mekasih yek..:D

Majad: hehehe. jgn cdey2.. nnti sblom kuar jgn lupa blnja Sa! hihi.:D

wanacesh said...

Smoga Allah mengampunkan dosa2 Sa yang lalu kerna kesabaran Sa menahan ujian kesakitan nh,,=)

moga sembuh cpt ye,,

Bila kita sama-sama PANAS

Intisar said...

hehehhee.. tenkiu!:D

HelmiRazali said...

suke dengar lagu2 kat blog sa ni..nak download malas pulak..huhu

episod demi episod ujian juga dugaan Allah pasti diiringi jambangan hikmah..dan kesabaran jua ketabahan itu sebagai pintu-pintu kemanisan iman.. =)

chii said...

have a gud rest...

gud luck eh utk final xm..mostly sumer ipt skrg ni tgh berperang ngn fnal xm

Intisar said...

Uncle: hehehee.. Yup. Sabar n tabah.. Hajat doa yek uncle.:D

Chii: Hehehe.. tenkiu.. Skrg Sa baru start sem baru.. hihi.:D

 

SALING BERPESAN

EMPUNYA BLOG

EMPUNYA BLOG

UKHUWAH KERANA-NYA..

UKHUWAH KERANA-NYA..

Adward dari Pereka cerita

Followers

KOMUNITI TEMAN INTEAM

FAMILI UNIC

NASYID FM

HALUAN SISWA