KIDAL???

Salam semua. Baik2 ya.. Terdetik untuk kongsikan sesuatu di sini. Apa dia? Pasal.. KIDAL. Kidal??? Urmm.. Apa masalahnya??? Hehehe. Apa pendapat korg pasal org yg kidal??? Hehehee.. Masing2 de pendapat sendiri kan.

Kebelakangan nih ramai yg perasaan Sa selalu menggunakan tangan kiri utk buat sesuatu perkara. Knp? Dan ada yg bertanya, Sa kidal??? Yes, I am left handed! Hihihi.

Sebenarnya, Sa boleh menulis, atau membuat kerja dengan menggunakan kedua2 tangan Sa.. Dan ikut kesesuaian Sa untuk guna mana2 tangan. Hehehehe. Kiranya... Kidal tuh ye ke? Hihihi. Ntahla.. hihi.


Tapi kebiasaannya, Sa guna tangan kanan. lagi2 untuk makan... Hihi. Eshhh.. Mestilah Sa makan guna tangan kanan. Xkan kiri kot. Huhuhu. Kenapa Sa boleh guna kedua2 tangan??? Wallahu 'Alam.. Sa pun xtau. Mungkin sbb Sa suka buat byk kerja dalam 1 masa... Bila tgn kanan sibuk menulis, tgn kiri lak sibuk taip msg.. Bila dah lenguh, tukar2 lak.. Hihihi.

Waktu Sa kena siapkan kerja network. utk pasang UTP kabel, Sa punya jd bahan ketawa En. Khalil, En. Asri n En. Umeir.. Sbb??? Kabel Sa sgt2 pendek drp yg lain. Mana tidaknya, asyik salah jek. Byk la guna RJ45. Kesian Sa..

Tp En Umeir dapat kesan kenapa Sa selalu salah.. Knp? "Sarah kidal ye?" Tetiba soalan tuh keluar dr mulut En. Umeir.. Kalau ye pun knp? Apa kaitan? Haaa... itulah masalah bila selalu buat kerja gilir2 tangan. kejap guna tgn kanan.. Kejap guna tangan kiri..

RJ45 Sa terbalik. 1 kearah lain n 1 kearah lain.. UTP kabel pun, susunan warna xbetul. Sebelah bermula dari atas n sebelah lg bermula dari bawah.. Adehhh... Kena buat semula.. Itulah. kalo dah diri tuh mcm tuh, guna 1 tangan jek.. Geram kat diri sendiri.. Huhu. Cuba fokus guna sebelah tangan jek.. Alhamdulillah.. Berjaya!

Apa pun, Sa syukur diberi anugerah mcm nih.. Cepat siap keja.. huhu.:P apa pun, Syukurlah dengan nikmat yg ALLAH anugerahkan.. Tenkiu, ALLAH!

2 comments:

pikah said...

wah..saya juga dlm proses nk menguatkan tgn kanan saya, saya kidal. i luv this blog, sbb ada unsur islamik, but, sbg sahabat blogger saya harap maisarah boleh letak gamba maisarah yg menutup aurat. erm tolong jgn menyampah dgn saya ye?!! :D thanks coming to my blog!!

wonderful life said...

sa, hehe . esha pown kidal laa. owg kidal gune otak kanan taw . xsilap esha laa. hihi .. tp kalo tulis ngn tgn kanan mmg mcm budak bwu menulis . hhahaaha

 

SALING BERPESAN

EMPUNYA BLOG

EMPUNYA BLOG

UKHUWAH KERANA-NYA..

UKHUWAH KERANA-NYA..

Adward dari Pereka cerita

Followers

KOMUNITI TEMAN INTEAM

FAMILI UNIC

NASYID FM

HALUAN SISWA