Nur One - Album Kau Terhebat


Kak Mazlina... Sarah menunggu!!! Huhu.:D

Devotees Berjalan Tanpa Henti


Hehehehe.. Seperti biasa.. Promote la.. hahahaa. Huhu. Sa menanti album nih sampai ke tangan.. Huhu.

JAUHKAN RINDU


Bila rindu kembali menjengah,
Menyusup datang melalui sekeping gambar,
Begitu terasa bibirku bergetar,
Begitu terasa kakiku makin longlai.

Ku lihat pada jari-jemariku,
Menggigil dalam bahang tengah hari,
Ku sentuh pada bibirku,
kering mengelupas,
Ku letakkan tangan pada dadaku,
Degupannya menjadi deras.

Ku lihat wajahku dalam refleksi,
Warnanya pucat membiru,
Tiada kilauan dalam mata,
Tiada cahaya pada wajah.
Hanya kelesuan jelas kelihatan.

Yang lain menggelar rasa ini 'cinta',
Lalu mereka hairan aku menolak 'cinta',
Tapi aku pasti ianya adalah 'petaka' ,
kerana rindu ini rindu yang memusnahkan,
Rindu ini rindu yang mencemarkan,
Kerana rindu ini rindu yang tidak halal untukku,
Kerana rindu ini boleh mengundang dosa.

Dahulu,
Jika rindu yang sama bertandang,
Akulah insan paling bahagia.

Kini,
Jika rindu yang sama bertamu,
Akulah insan paling sengsara.

Aku tak mahukan rasa ini,
Aku tak mahukan rindu ini.

Rindu ini yang dahulu telah melalaikanku dari mengingati-Mu,
Rindu ini yang dahulu menghalangku dari kemanisan beribadat kepada-Mu,
Rindu ini yang dahulu membutakan mataku dari melihat jalan-Mu,
Rindu ini yang dahulu membinasakan cinta suci hamba-Mu.

Rabbi,
Jangan kau benarkan rindu ini menggigitku,
kerna aku takut dihinggapi virus cinta buta.

Rabbi,
Jangan kau biarkan rindu ini menghantuiku,
kerna aku takut pada bayangannya,
Kerna ku tahu jatuh cinta itu,
Hanya bisa pada Tuhan,
Kerna ku tahu nafsu ini,
Sering membawa ke arah kejahatan,
Yang datang dari godaan syaitan.

Rabbi,
Ku mohon,
Jauhkanlah aku dari 'petaka' rindu ini,
Hadirkanlah aku pada cinta-Mu,
Cinta yang kekal dan abadi.


Sumber: iluvislam.com


~ Ya ALLAH.. Peliharalah hatiku..

RESULT......=.=.

Bila fikirkan result... Sedih sangat2. Susah nak cakap. Tapi Result sem nih jatuh. Sedih! Sa dah usaha. Sa xdapat pe yg Sa target! Amat menyedihkan.. Bila Sa xusaha, ALLAH bg Sa berjaya n bila usaha pula, ALLAH bg Sa jatuh.. Walaupun masih dlm Kedudukan Baik, Xde yg repeat Tapi tetap namanya JATUH..

Urmm.. Mungkin ALLAH nak uji Sa.. Tapi bila Sa fikir2.. ALLAH nih Maha Baik n Maha Adil juga. ALLAH xbagi Sa jatuh sorg2. Kwn2 Sa pun jatuh.. Mungkin ALLAH nak bg rasa sama2 naik n sama2 jatuh.. Mungkin.. Sebenarnya masih keliru.. Urmm. Ada hikmah.. Ada hikmah..

Tapi mmg xpernah jangka mcm nih.. Yg Sa target A xdapat pun A. Ayah suruh g check kat UTM. Kot2 result salah tp Sa takut kalo2 de kemungkinan lain n lg xsanggup tengok...MAISARAH!!! Belajar utk bersyukur! Huh!.. Redha je la.. Mungkin belum rezeki.. Pe pon syukur ALLAH masih bg OK result. Xpernah repeat sepanjang belajar. Alhamdulillah.. Terima kasih, ALLAH. Mesti usaha lebih sem nih..

Sekarang masih demam.. Tp Alhamdulillah dah makin OK n dah boleh aktif2. hehehe. Buat sahabatku, Hasnul.. Aku ucapkan...buat ko.. yg ke 21.. hehehe. Moga ALLAH memberkatimu..

KL WITH AYAH!!!

Huhuhu.. 23 Dec lepas, Sa ikut ayah ke KL. Teman ayah n alang2 bawa adik2 sekali. Ayah ada lawatan ke JPS Malaysia.. Kat SMART Control. Huhuhu. Best2 gak.. n xbest2 gak.. Hahhahaa. Mungkin sbb pergi hanya untuk menjaga hati. Eshh.. Xbaiknya. Huhu. Tapi yg bestnya, Sa boleh tau mcm2.. Dapat ilmu jugak la.. Diaorg bincang psl terowong SMART la n mcm2.. Sa tengok mcm2 alat teknologi yg diaorg guna utk tapis air, tengok tapak projek, kawasan takungan... n mcm2..


Kat sana jugak, Sa dapat kawan baru. Nama dia Imran. Org panggil dia "E".. Urmm.. Sama course dengan Sa n punya minat yg sama dengan Sa.. Pe lagi.. Shoot.. Shoot n Shoot.. huhu. With dslr. Jeles lak tengok dia. Sa blom mampu nak dapatkan dslr. Huhu. Tp mmg dah lama keluarkan hasrat pada ayah. Ayah suruh belajar guna kamera yg ada dlu n belajar guna dslr Abg Amid dlu. Xbest!:(

Sa tinggal bersama Efah n adik spupu Sa, Nurul kat hotel. Adik Aina duk ngan ayah. Sepanjang kat sne kitaorg menginap kat Express City Hotel. Huhu. Mantop lah! huhu.:P

Dari bilik tingkat 10.


Kolam takungan ape ntah.. Lupa.. Hahahaha.
Tp yg pasti ada filter rubbish yg bantu takungan nih.


Adik sepupuku.. Nurul Najwa Husniyah.
"Kembar" Efah.. huhu.


Sakan adik2 Sa jenjalan.. Alang2 shoppingkan.. huhu. Bila singgaj KLCC lg la.. Ayah lepaskan kitaorg mcm tuh jek. Amat seronok. Hahaha. Esoknya ke Nilai. Shopping sakan. Tp Sa xshopping pape.. Mood agak xbtol. Huhuhu.

Malam tuh pergi i-City. Hari krismas. Ramai sangat2 n jumpa Kak Nia n Kak Sue! Hari last ayah ada apa ntah kat Putrajaya.. Pergi je la.. Singgah Alamanda sblom balik. Shopping lg adik2 tuh.. Huh!

Tapi yg beri keseronokan buat Sa, byk Sa belajar.. Sa belajar utk menghargai org n belajar utk fahami org. Kenapa??? uhuhu.. Hanya diri nih yg tau. hihihi. 26hb malas bertolak balik. Dah lama xjenjalan ngan ayah. Alhamdulillah.. Dpt jugak.


PROMOSI JAP!

Kat sini Sa tolong orang2 yg berkaitan utk promosi album2 yang bakal keluar Feb nih.. Hehehehe.. Antaranya..

DEVOTEES- Berjalan Tanpa Henti
Hehehe.. Jgn lupa dapatkan yek!


NOWSEEHEART! Dah lama xdengar lagu diaorg.. Haa.. Jangan lupa dapatkan! KOnpem best!:D

NUR ONE- Kau Terhebat

Album2 nih semua, boleh dapatkan dgn buat PRE-ORDER...

.
Dan... UNIC!!! Wow,, Pesal excited sangat nih??? Huhu.. Mengada! Hahaha..

Aku menanti:D
- Satu Destinasi
- Hilwan 'Tak Jemu Menyayangiku'
- Nasyid Indie Vol. 2 - Nasyeed Semesta Bertahmid
- Feelhoney
- Halim 'Seumur Hidup'

~ Hehehehe.. Menanti Album Devotees n Nur One dari Kak Mazlina.. hihihi.:D Sama2lah support mereka. Moga dpt lahirkan makin ramai2 kader2 yg mampu menjadikan nasyid sebagai wasilah utk berdakwah.:D

JIMMY (o_0)

Salam.. Hehehehehe.. Dah sebulan Sa xupdate blog.. Huhu. Bkn xnak update.. tp de kekangan. Lagipun cuti nih, Sa xfree pon.. Huhu. Busy jugak2. huhu. Sori buat yg mereka2 yg msg2 di FB bertanyakan soal blog yg xberjalan selama sebulan nih.. (Sebulan jek pon! hahah.:P)


Haa... Mcm2 Sa nak share.. tp slow2 la ek.. Haaa... Nih Sa nak citer Sal Jimmy! Huhu.. Sp jimmy tuh??? Huhu.. Jimmy tuh seekor anak kera yg baik.. hihihi. Balik jek 22 Dec lps, terus pegi umah nenek. Tgk Adik2 spupu maen anak kera. Mula2 xbrani pon Sa nih.. Sbb penah de sejarah ngan keturunan kera nih.. huhu.



Tgk muka dier.. Mcm kesian kan? Huhu. Mmg kesian pon.. Ibu dia da xnak dia. Asalnya mak sedara Sa bawa balik dr umah dia. Kera mana pun xtau dia kebas. Tp menurut cerita dia, ibu kera tuh cederakan anak dia nih. Lukakan.. Mmg da xnak anak kot. Mak sedara Sa pun kesian la. Ambil bela sekejap. Lps tuh bawa balik kampung sbb kat umah dia xda org nak bela.. Huhu. Xpandai bela...


Bawa balik kampung mmg adik2 spupu Sa suka la... tambah lagi family kitaorg nih terlalu cintakan binatang. Huhu.. Adik2 spupu Sa la yg bela. Sa pun yg xberani boleh jd berani.. Anak kera nih diberi nama Jimmy.. Huhuhu.


Fobia Sa pada makhluk mcm nih dah xde.. Huhuhu. Alhamdulillah.. Berkat menyayangi Jimmy.. Hihihi... Sampai Adik Nur pun buat Jimmy nih jd kawan dia. Sebelum nih kwn dengan arnab n kucing jek. Skrg dah bertambah kera pula. Huhuhu.. ALLAH kan suruh kita sayang binatang.. Jaga binatang yg perlukan penjagaan.. Hihihi.:D
 

SALING BERPESAN

EMPUNYA BLOG

EMPUNYA BLOG

UKHUWAH KERANA-NYA..

UKHUWAH KERANA-NYA..

Adward dari Pereka cerita

Followers

KOMUNITI TEMAN INTEAM

FAMILI UNIC

NASYID FM

HALUAN SISWA