Exam mode

Hehehee.. Esok dah start FINAL aku.. huhuhu... Final untuk sem 3... hehehe... Esok pukul 2.30 petang,aku akan menghadapi paper English For Professional Communication... tapi kena pergi kolej pagi sebab pagi esok ada presentation final projek Video... huhuhu... Doa2kan... Insya Allah aku akan buat yg terbaik... Ngah nak FINAL nie,bese lah.. macam2 dugaan yg datang... Macam2 ujian... Tapi aku redha n anggap semua tue hanya satu permainan hidup yg wajib aku tempuh...

Raye Aidil Adha pon aku xrasai kenikmatannye utk tahun nie... Ya ALLAH... jahil n teruknye aku... Tapi dalam xseronok tue ade gak seronoknye.. Ade gak bestnye... heheheh.. Aku ditemani oleh 2 org yg aku sayang... huhuhu... Hasnul n Suria... Dengan dierorg gak aku blaja hargai apa yg ada di sekeliling aku... Ngah raye2,kedai semua tutup. Hasnul n Suria masakkan sardin,ikan kering goreng bersama budu... hahahhaa... Tapi aku jamah jek semua... Alhamdulillah dierorg ada bekal nie semua. Kalo x,mesti aku kebuluran.


Hehehe.. Rindu lak kat Adik Nur... Adik kesayangan aku... Seorg adik yg amat istimewa... Bagi sinar dalam idup aku. Semalam dier tepon aku. Dier tanya bila aku nak balik. Dier cakap dier dah habis sekolah pra.. tahun depan nak skolah rendah pulak... Tahun depan Insya Allah adik akan bersekolah di sekolah ayah n kawan2 ayah... Sekolah Rendah Ibn Qayyim(SRIQ). Tapi pada asalnye adik nak sekolah cina n nenek plak nak adik skolah kebangsaan biasa jek. Lagipun dekat ngan umah. Tapi ayah berharap sangat adik skolah kat SRIQ. Kalo adik xsekolah situ,apa gunanye ayah tungkus lumus untuk bangunkan SRIQ. Alhamdulillah,berkat dipujuk,adik nak sekolah SRIQ. Hehehe.. klakar adik tuh. Macam2 perangai dier. Kalo nak cerita mmg xhabis...
Huhuu... 2 hari lepas membe aku Elvis ada tepon. Dier nak ikut aku join program HALUAN bila aku cuti nanti. Aku cakap aku akan usahakan tapi xjanji. Yelah. Nanti org fikir lain plak aku... Bawa kwn lelaki lak tuh join. Macamlah kwn perempuan xde. Dahla non-muslim. Xpelah... Aku akan usahakan. Tapi yg kelakarnye,aku buat dier menangis teresak2... hahahaa... Dier cakap pasal jiran dier meninggal sebab kanser usus... Dier pesan suruh aku jaga kesihatan. Kononye xnak kehilangan aku. hehehee.. aku pun cakapla,andai tetibe aku meninggal,jgn pernah lupekan aku yg banyak berjasa ngan dier nih... huhuhuhu.. dier mula serius... hahhaa... dier cakap dier xnak hilang kawan dah... hahahhaa... tapi kesian plak. Dier teringatkan Adam. Jahatnye aku...


Hehhee... Tapi andai btol,aku teringin sangat nak jumpa Adam,Fikri,Apis,Ayah Long,Tokki n org2 yg aku sayang kat sane... hihihihi... Moga termakbul n moga di tempatkan dalam kalangan yg ALLAH redhai... Ameen... Tadi,aku pergi kolej. De makan2 kat kolej... huhuu.. sampai2,makanan pun dah nak abis... cian. Hehehe... sempat kaco2 KE... hahaha.. Dah lame xkaco. Aku ingat lagi kata2 KE sbelom tinggalkan aku utk mkn td, " Maisarah,exam kali nie mesti buat yg terbaik. Jgn banyak main. Fokus. Kejayaan bukan datang ngan tiba2... tapi ngan usaha kita. Faham?" hehehee.. aku hanya mengangguk n sengih macam kerang busuk... hahahaha... KE mmg xpernah lupa bagi nasihat. Kalo kat luar aku biasa panggil Pak cik. tapi kalo formalnye KE lah... hiihihi... Ketua Eksekutif.
Tadi,membe aku yg prasan cute tue ade ckp sal CINTA... leh plak dier nak bg aku fhm atau nak ajar aku xnak mudah terpedaya ngan mengayat... Ayat yg manis... mencairkan. Aduss... hahhaha.. tapi kelakar. n banyak aku dapat. Nanti aku praktik... Mekasih ye Teman! Byk aku blaja... Cinta yg ditolok... cinta yg diputus... cinta yg dikecewakan... Moralnye,jgn mudah bermain CINTA... Bkn senang nak ubat luka di hati yg berdarah... hehhehee...


Moga esok aku menghadapi exam ngan tenang... Moga ALLAH permudahkan. Doakan yek!!!

UNTUKMU TEMAN



UNTUKMU TEMAN by Brotherz.
Disini kita pernah bertemu,
Mencari warna seindah pelangi,
Ketika kau menghulurkan tanganmu,
Membawaku ke daerah yang baru,
Dan hidupku kini ceria......
Kini dengarkanlah,
Dendangan lagu tanda ingatanku,
Kepadamu teman,
Agar ikatan ukhwah kan bersimpul padu...
Kenangan bersamamu,
Takkan kulupa,
Walau badai datang melanda,
Walau bercerai jasad dan nyawa...
Mengapa kita ditemukan,
Dan akhirnya kita dipisahkan,
Mungkinkah menguji kesetiaan,
Kejujuran dan kemanisan iman,
Tuhan berikan daku kekuatan....
Mungkinkah kita terlupa,
Tuhan ada janjiNya,
Bertemu berpisah kita,
Ada rahmat dan kasihNya,
Andai ini ujian,
Terangilah kamar kesabaran,
Pergilah derita hadirlah cahaya....
Untuk selamanya...




Kalian tetap di hati...
Maaf atas segalanya....

Celamat Hali Laya AidilAdha...

Esok dah raye!!! huhuhu... Raya korban... Aku xbalik raye pon... Kawan2 ramai yg balik. Alhamdulillah ada Suria n Hasnul... hehehe. Leh teman aku. huhuu... Urmm... Cdeyla gak... Asalnye ayah janji nak datang raye ngan aku kat sini... Tapi smalam ayah tepon cakap xjadi. Ada hal... Xleh elak... Nak wat cane... Tadi plak ayah tepon lagi. Soh aku beli tiket utk balik cuti sem nanti... Padahal ayah dah janji nak datang sini amik aku... Ayah xleh datang amik sbb busy... hurm... Aku cakap ayah Janji Melayu... Sian ayah... Tapi time tue geram.. ntahla... xpelah. Trima je lah... Redha... Lain kali xnak harap sgt ngan janji2...



Tadi,sahabat aku Donna ucap Selamat Hari Raya AidilAdha... hehehe... ingat gak dier kat aku... huhuhu... Kalo balik nih mesti leh tengok org sembelih lembu... Tiap kali raya korban,Atok slalu buat majlis makan2 utk org kampung. So,boleh la tengok org sembelih... huhuu... Hari Ahad nie ada majlis korban kat kolej... Xtau nak pegi ke x... tengoklah dulu...


Nie sahabat2 aku...
Kc,Donna,Dd,
Stacy,Fanny n Ika...
~ Ya ALLAH,kau tabahkan hati hambaMu ini... Kuatkan aku di jalan dakwahMu yg panjang ini... Aku hanya berharap padaMu...

Kau Di Hatiku 2 masuk Metro

Hehhee... Program Kau Di Hatiku 2 masuk Harian Metro 25/11/2009... huhuhu...

Harian Metro

Ahli KTI yg join...
Gambar reramai...
P/s: Laen kali wat la time Sa free... Dah lame xjoin program...

PANDORUM


PANDORUM... Latest movie trailers... science fiction\horror film... Waduss... Dahsyat seh... Aku pon baru tgk sket jek... Tapi citer dier mmg perghh... Aksi ganas... huhuhu... PONDORUM nie kononnya sejenis penyakit baru yang menyebabkan mangsanya hilang keruan dan pertimbangan di angkasa lepas sbb terlalu lama terkurung di dalam kapal angkasa Elysium (bermaksud “tempat rehat terakhir wira perang” dalam mitos Yunani).Inilah kapal pelarian terakhir umat manusia dari Bumi pada tahun 2174 apabila dunia sudah terlampau ramai penduduknya, melebihi beratus billion dan sumber makanan serta air semakin lenyap.

Seramai 60,000 penumpang telah diangkut sewaktu perlepasan ke planet baru, Tanis dan berjuta tembikar kecil diisi spesis-spesis terpenting turut dibawa bersama, kononnya ibarat “bahtera Nabi Nuh”.Ceritanya bermula apabila dua orang angkasawan Amerika, Korporal Bower (Foster) dan Leftenan Payton (Quaid) bangun dari keadaan tidur berpanjangan, ataupun “hyper-sleep”, tanpa sebarang ingatan tentang masa, lokasi, asal-usul misi mereka dan diri mereka sendiri.Rahsia-rahsia gelap kapal Elysium yang kini lengang semakin bermain-main dengan minda mereka...



~Best... cume sengal sket r... sbb tue sume sains rekaan... huhuhu... Baru tengok sket... huhuhu...

PESTA BUKU ALAF 21 Ke-7

De berita baik utk pengemar2 novel terutama novel Ramlee Awang Murshid... Ada Pesta Buku Alaf 21 kali ke-7 akan diadakan pada 4-6 Disember...


Kat pesta buku ini, anda boleh mendapatkan novel terbaru dari Ramlee Awang Murshid iaitu 9 NYAWA yang belum berada di pasaran pada ketika ini.

Orang-orang kuat RAMFC turut berada di pesta buku Alaf21 dari masa ke semasa. Dapatkan cenderamata dan risalah mengenai aktiviti terbaru RAMFC akan datang dari mereka. Mereka akan memakai lencana atau tshirt RAMFC.
~huhuhu... Xleh pegi jugak!!! FINAL...

Informasi terkini...

Alhamdulillah... Rakaman video yg terbaru dah settle petang tadi... Syukur pada ALLAH... Kan ALLAH sebaik2 penolong... hehee... Tadi kat Pasar Siti Khadijah,rasa macam kekok lak nak rakam. Xmacam sebelum nie... Aku pun rasa yang sebelum nie lebih mantap drp yg nie... Ntahla.. Kan gubahan kedua xsame ngan gubahan yg kedua... hehehe.. Pe pon syukur sbb ALLAH bagi gak ruang utk aku siapkan rakaman. Jutaan terima kasih lagi skali pada sahabat2 aku... Hasnul,Suria,Firah n xlupa pada Ayu yg dtg teman n tolong. Alhamdulillah lg skalik.


Hasnul,Firah,Suria n Ayu...

Minah jawa mana ntah nie...

Hasnul ngan seluar barunye...
Hahahhaha...

Pacarku...
Kat sini,aku nak informlah kat sesape yg datang bertandang ke blog aku nie... Just nak gtau informasi dari Bro Syahman...
Kepada sume penasyid2 di luar sana,bahawasanya Syah skrg sedang mengusahakan satu projek album yg diberi nama nasyid Inter-U..projek ini adalah hasil kerjasama dgn neurotic studio..jd sape2 yg berminat/ingin mengetahui maklumat lanjut,leh hubungi Syah di talian 012-9292250..hanya 9kumpulan/solo saje dikehendaki..sape cepat dia dpt!!!
So,jangan lepaskan peluang... Gilaplah bakat anda yg terpendam n terendam... huhuhu.. Untuk tau lebih lanjut,korg leh la bkak blog Bro Syah di ~Segalanya Ada~

Beratnya UjianMU...

Ya ALLAH... Rasa sedih sangat skrg... sedih sangat. Projek rakaman video kena delete... Beratnye ujian... Lusa da kena present... Aku dah tungkus lumus utk semua tue... Skrg mcm nie lak jadi... Apa hikmah disebalik semua nie? Kena rakam balik. Mungkin silap aku gak. sebab xwat back up... Aku baru rancang nak buat mlm nie... Tapi sempat semua nie jadi dulu... Aku xleh salahkan membe aku yg terdelete video tue sebab dier pon xsengaja.. Xpe.. Ada hikmah... Ya ALLAH,tolonglah hambaMu nie... bagilah kemudahan,kesenangan,kelapangan dalam segala hal... Moga segala urusan aku berjalan lancar. FINAL dah dekat... Macam mana nanti? dekat2 FINAL ada pula masalah macam nie... Mungkin ALLAH saje nak uji... Xpe... Aku terima... Korg doakan Sa ek... Lemah sangat skrg... Dah puas makan ati... dah puas nangis... dah puas geram... dah puas semua... Doakan aku... esok pegi KB lak... Rakam balik... Insya ALLAH semua OK... Hajat doa...

~ Thanks,Hasnul... Blanja ais krim..hehehe... memahami aku time ngah cdey... Aku da dpt lagu album SYUKRAN... xyah da beli... hihihi.. Terubat sket cdey... layan arasy dunia...

J.A.L.I.N.A.N

Jalinan-UNIC

Indahnya suasana kita dihari ini
Ceria bersama bermesra
Erat silaturrahim saling hormat menghormati
Tuntutan agama yang mulia

Ooh! Mari bersama kita jalinkan
Kasih sayang sesama insan
Di hari ini kita mulakan
Moga kekal untuk selamanya

Indahnya jika kita dapat bersama
Hidup selalu gembira di dunia ini
Lagi indahnya jika kita dapat bersama
Hidup di dalam gembira di akhirat sana

Erat Silaturrahim saling hormat menghormati
Tuntutan agama yang mulia
Yang tua dihormati
Yang muda disayangi
Cetuskan suasana harmoni

Ooh! Mari bersama kita jalinkan
Kasih sayang sesama insan
Di hari ini kita mulakan
Moga kekal untuk selamanya

Kita jalinkan
Kasih sayang

Aku tergerak hati nak post lagu nie... tetibe jek... hehehe. Pas tgk video abg2 n kakak2 KTI pergi program Kau Di Hatiku 2. Hehhee... Dalam video tue, Abg Alif nanyi lagu tupai n jalinan.. Happy jek tgk adik2 kat umah anak yatim tuh... bestnye kalo leh pergi... Hehehe.. Nak wat cane... huhuu... Lain kali la plak... huuuuhuhu...

~ Adam,Fikri... rindu korg...

Baju T-shirt NasyidFM...

Hehehe... nak tunjuk sket n nak promote sket... Kat bawah nie baju T-shirt NasyidFM... Kira berita baik kepada semua pendengar NasyidFM... Diatas permintaan ramai, kini NasyidFM telah mula menjual T-Shirt Ekslusif NasyidFM untuk pendengar-pendengar yang dikasihi... Di bawah adalah merupakan design T-Shirt Ekslusif NasyidFM yang akan dijual kepada semua pendengar NasyidFM...


Utk muslimah...

Baju lelaki

T-shirt Ekslusif NasyidFM ini merupakan product terhad... Jangan lengahkan masa anda.... Dapatkan segera di NasyidFM sementara stok masih ada. Untuk maklumat lanjut, sila layari NasyidFM.

Ringan sket...

Tadi pergi KB... Buat projek video... Alhamdulillah selesai gak... Skrg tungu edit jek. Edit pon bkn senang tuh... hehehe... Setelah beberapa hari xsenang duduk sal video nie,akhirnye selesai gak ngan bantuan sahabat2 aku yg tercinta... Hasnul,Firah,Kak Toqah n Suria... huuhuu... Pergi tadi pun ngah hujan. Kiteorg wat video pasal ' Kuih2 Malaysia '. Hehehe.. seronok jek.. Walaupun lakonan xdela se pro pelakon atau pengacara mana2 rancangan TV... huhuhu... Mekasih sahabat2ku...

Hujan yg renyai... baru lepas lebat...


Dari stesen bas...


Jurukamera lakonan...
huhhuu...


Pelakon2...
Hasnul(Pengacara),Kak Tiqah(Pembeli),
Firoh(Pengacara)...

Kat Bilik B14
Hasnul n Suria
bersama anak2... hahaha...
Sebelum pergi KB...
Hasnul ngan Froggynyer!
melaram...
Krew2 lakonanku...
hahhaaha...
Walaupun lakonan n video xsemantap yg lain,tapi aku bersyukur sebab ringan sket beban yg aku rasa... Alhamdulillah... Syukur sangat... Moga ALLAH permudahkan urusan. Tugas edit lak pas nie... Moga ALLAH bantu... Huhuhu... Ngah sedih nih... hahhaa... Ye r.. Mesti best abg2,kakak2 n membe2 KTI wat program tadi... Sedih xleh join!!! huhuu... Mesti seronok... Pe pon ade hikmahnye... Hikmahnye? hehehehe.. Aku berjaya selesaikan sedikit keresahan yg dah menghantui aku kebelakangan nie... hahahha.. pe dier? hehehe.. Pe lagi... projek video nie la... hehehe... tunggu edit lak... Huhu... Moga semuanye selesai ngan baik... Insya ALLAH...

Aturan ALLAH...

Alhamdulillah,presentation projek animasi dah selesai tadi... Sedikit kecewa... Sebab time group aku,speaker xde lagi... So,cam org bodoh jek tayang kat depan... xdgr suara... Xpe.. Pe pon dah usaha yang terbaik... Moga ALLAH kira... Tadi aku tengok hasil kerja membe2 sekelas aku,perghh... lawa... mantap... hehehe... Ngah penat2 ptg tadi,tetibe dapat arahan kena pergi meeting fasi PESAT. Kat kol 5.30 ptg,aku keluar dewan pergi meeting... Kena buat laporan PESAT...

Tadi,Alep anta ym soh dengar nasyid.fm... Aku hampir terlupa dier on air mlm nie kol 10 mlm kat nasyid.fm... Aduss... steady jek mamat tue... ngah on air sempat ag ym tuh... huhuhu... macam2 mamat tue sorg... aku xbleh bkak pon nasyid.fm sbb line k.o... ujan kan... cian... xleh dgr... dier wakil kumpulan muslim voice ngan 2 org lagi membe dier... Pe pon,moga ALLAH tolong dierorg dlm pembikinan album. Moga ALLAH redhai...



Demam lak aku... Nie kes ujanlah... tapi xleh marah ujan... Ujan ikut perintah jek... Tue sume keje ALLAH... Bro Mirul penah cakap... Kalo xnak ikut perintah ALLAH boleh... Tapi,carilah bumi selain bumi ALLAH... mcm mana tue? mana ada bumi lain selain bumi ALLAH? Kan ALLAH yg cipta semua nie... So,ikutlah arahan ALLAH... Pada kawan2,Sa mintak maaf ek kalo de salah... Kalo tetibe ditakdirkan Sa xde suatu hari nanti,jangan lupa halalkan semua ek... Jangan lupe doa sa kuat tau... Sa sihat... Sa nak jadi kuat. Abg2 cakap,org kuat n org sihat ALLAH sayang... Sa nak gitu... hehehe... Tapi semua tue aturan ALLAH kan?hehehee... So,kena terima gak ALLAH bagi apa... hehehe... Doa Sa sume!

Gud Luck,adik2...

Firstly,aku nak say GUD LUCK kat adik aku,Efah-Latifah Fahimah,Is-Iskandar Zulkarnain,Adik spupuku,Amar-Ahmad Ammar,Nurul-Nurul Najwa Husniyah,adik2 kesayangan aku di SMAKL yang sedang berjuang di Medan SPM... Buat yg terbaik ye adik2ku... Kalo ngah exam tetibe lupe jawapan,bayangkanlah wajah kakak kalian yg cute nie... Insya Allah dipermudahkan urusan... huhuhu... Lepas subuh pagi tadi,Adikku Efah ada telefon... Dier mintak doakan dier. Aku pun time tue ngah mamai... Hehee... Aku dengar suara adik aku gelak... sbb tiap kali dier ckp aku jawab ye jek... hehehe... cian dier... Pe pon wat leklok!


Semalamkan aku pergi KB...de kerja utk projek.. cari DVD lagi n jln2... Ngah cari prebet nak balik tue,aku terpandang seorg pak cik bersama beg bakul yg banyak kat depan The Store... Aku pergi tengok. Dari jauh aku dah berkenan... Aku teringatkan kakak... Datang lak idea nak beli hadiah birthday untuk kakak... Hehhehe... Tengok gambar bawah nie... lawa an? cute an? kalo xpon,cakap jek ye... huhuhu... Asalnye nak beli colour ijau muda... tapi corak simple sangat n nampak cam xsesuai utk kakak... Aku pun belilah colour merah... hehehee... Insya Allah,esok hadiah nie akan sampai kpd tuannye... Tadi dah rancang nak bagi tapi tertinggal atas katil lak... heehe.. xpe2...

Beg nie aku beli yang kecik jek.. Sebab aku tau.. kakak xsesuai bawa beg bakul besar. nanti nampak macam beg susu baby la plak... huhuhu... Sebab tue aku beli yg kecik... Cute lagi tuh! huhuhu... Urm... Esok test math n animasi... Sepatutnye animasi tadi tapi xjd... org lain jek ari nie... aku ngan Firah esok sebab kiteorg de seminar kat UMK petang tadi... Tadi pergi UMK... Wakil KTD. Seminar Corporate Integrity n Corporate Responsibility... Best gak la... Tapi ramai org2 tua... Org2 besar. Penceramah jemputan,En. Mohd. Rozaidi bin Ishak, Pengurus, Sektor Swasta Institut Integriti Malaysia(IIM) dan En. Azryain Borhan, Pengarah, Bahagian Pembangunan Korporat dan Polisi, Suruhanjaya Syarikat Malaysia(SSM). Seminar nie anjuran Fakulti Keusahawanan n Perniagaan(FKP) Universiti Malaysia Kelantan dan Institut Integriti Malaysia... Awal2 agak bosan. lama2 seronok la plak... huhuhu... Esok gak Presentation animasi. Kol 1.40 ptg hingga 4.30 ptg... Pada sesape yg berminat utk tengok, di persilakan... hehehe...
~ Ya ALLAH, kau permudahkanlah segalanya... Aku berserah padaMu...

Alhamdulillah utk semuanya...


Alhamdulillah... Syukur ku panjatkan pada Ilahi kerana sahabatku,Einaa(Buka nama sebenar) selamat bersalin jam 3.15 petang tadi.. Baby girl! hehehe...Dier dan anak selamat. Cuma baby perlu jagaan rapi sebab lahir xcukup bulan. Moga baby sihat2 saja.. Moga ALLAH pelihara... Doakan family Einaa mampu terima seadanya keadaan dan apa yang telah terjadi... Semua nie ada hikmah yang tersembunyi... Apa yang penting,sentiasa ingat ALLAH... Nasihat nie ditujukan pada semua terutama kepada insan yang bernama Maisarah Ghazali...

Nie aku nak tunjuk sket... Kad kawen Bro Hazar... Nie kad digital punya... kalo yg cetak xde gambar. Dier cakap,kalo bagi kat org yang ada gambar buat rugi jek... Lama2 nanti org buang gak.. Abisla muka dier... hahaha... aku just copy n paste ayat dier jek... xde tolak tambah. hahhaaha... Pe pon,tahniah bro... 5 Dis belah pengantin perempuan kat Baling n 10 Dis belah pengantin lelaki kat Kota Bharu. Moga segala urusan berjalan lancar... Selamat Pengantin Baru, bro! Moga ALLAH meredhai...




Urmm... Hati yg sakit nie tetap sakit... Hati yg xtenang nie tetap xtenang... Serabut! FINAL dah dekat... Masalah dtg bertubi2... Tambah lagi maaf aku blom berbalas... Mungkin besar sangat salah aku... Apa pun aku terima apa ALLAH nak bagi... Sekurg2nya aku dah usaha... Alhamdulillah juga sbb ALLAH bukak mataku... ALLAH uji aku... Mekasih,ALLAH!

K.E.H.I.D.U.P.A.N

Fikiran makin bercelaru... Kenapa susah sangat nak jaga hati org? Keras sangat ke hati aku nie? Teruk sangat ke? Padahal hati nie yg byk mkn ati... Ya ALLAH... Urmm.. nielah kehidupan... Macam mana pun kena lalui gak... Lumrah kehidupan manusia... Hehehe... Tadi ayah call... seronok. Tapi cakap kejap jek sebab ayah ada keje.. dier busy. Xpe... Asal dapat gak dengar suara ayah... Hehehe...

Tadi chat ngan Bro Ehsan. Dier cakap sal developer web AMITS... Dier soh aku kuasai paling kurang... HTML 70% n PHP 50%... Lagi pon PHP simple jek.Aduss... Urm... Insya Allah aku usaha... Cian gak aku tengok dier... Kena develop sorg2... Pada bdk2 AMITS,pada sesape yg berkenan atau teringin utk jd developer AMITS,gtaula Bro Ehsan ek... Kesimpulan daripada perbincangan kiteorg tadi:-

1. AMITS perlu developer
2. AMITS perlu 70% HTML + 50% PHP
3. Multimedia Student must have a WEB
4. tiada alasan kecuali NAK atau TAK NAK

De dari golongan AMITS yg berminat??? Jumpa Bro Ehsan... Dier ngah nak kumpul org... Urmm... dekat2 nak exam nie xsemangat la plak... mcm2 fikir... xtahu la cane... Serabut... Aku tau nielah kehidupan yg aku harus lalui... Tapi sebenarnye berat... berat untuk aku.. Pe pon aku kena lalui n usaha utk terus maju ke depan.. Moga ALLAH permudah segalanya...

~ Bro One Hazar Wildan: Sa dah dapat kad jemputan. Thanks! Tapi xtau leh g ke x... ngah FINAL time tue... Pe pon lain citer nanti ek...
Membe aku: Sori lagi...

Bakal Terbit...


9 NYAWA
Harga: RM19.90
Halaman: 518
Penulis: Ramlee Awang Murshid
ISBN: 978-983-124-487-6

Sinopsis:
INTAN SURYANI Berkali-kali dia koma dan kemudian sedar semula... menyebabkan mamanya percaya bahawa dia mempunyai 9 nyawa berdasarkan sebuah mimpi. Dihitung jumlah ‘nyawa’ yang diambil daripadanya, lalu mengundang trauma. Sungguh dia tidak percaya... ketika koma, rohnya menyaksikan jasad sendiri yang terbujur kaku.

HAKIM Si buta lagi yatim piatu ini menyara adiknya dengan penuh tanggungjawab. Hatinya sungguh luhur. Sesiapa saja akan terusik melihat keikhlasannya. Anugerah TUHAN... mata hatinya lebih ‘celik’. Dia bisa mendengar suara mereka yang berada di sempadan, antara hidup dan mati. Mereka berdua bertemu jua... di alam paranormal. Pertemuan itu merungkai sebuah kisah di sebalik cerita. Kejutan demi kejutan yang tidak disangka-sangka ter ungkai. Dan satu persoalan lain pula muncul - mengapa mereka tidak dipertemukan lebih awal?
Bakal muncul dipasaran minggu depan!!!
Kalo tgk pada sinopsis,ramai yg fikir citer nie mcm 'Bagaikan Puteri'... Tapi sebenarnye x... Citer nie bawa kelainan sket... Watak Hakim tue yang akan mengusik hati kita... Sape nak tau beli la nanti! hehehe... Aku pon xtau leh beli ke dak nanti... huhuhu... Pe pon citer dier mmg meletup! best!
Hari nie aku xpergi kolej lagi... xsehat. Tambah lagi semalam balik lewat. Program bersama rombongan MATRI hri nie aku xjoin... Semalam pun aku xjoin sangat... xtau nape... mungkin sebab xbiasa n xkenal. Urmm... ntahla... Kebelakangan nie,ati nie slalu xtenang... mungkin sebab byk buat salah kat org kot... Mmg... Mmg ada aku buat salah... Pada seorg membe aku. Semuanye bermula dari satu persoalan dari membeku tue... Mungkin aku agak beremosi time tue... Sebab melibatkan membe aku yang lain. Dan de fitnah yg menular... Buat membe aku, andai de bce post nie,Sori... Ko xsalah... Aku yg salah... Pe pon thanks sbb tanya hari tue... sekurg2nye aku tau masalah skrg... Sori... Xde kate lain selain sori... Sori kalo ko btol2 makan ati ngan aku... Aku dah mintak maaf sblom nie kan? tapi no respond... xpe... fhm... Mmg senang nak ungkap sori... Tapi cayela aku xde niat sume tue... Pe pon thanks... FINAL dah dekat... Plez doakan aku... Ya ALLAH,berkatilah aku... Pemudahkan segala urusanku...
"ALLAH tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya......"~Surah Al-Baqarah ayat 286

SYUKRAN...

Semalam waktu keluar pergi KB MAll cari SYUKRAN tapi xjumpa... Tapi aku xtgk semua kedaila... hehehehe... Beli online je kot kalo susah sgt... Nie cover album... bawah skali tue poster. Dah lama nak beli tp xberkesempatan. Nak wat cane...


Baru teringat yang Abg Shah ada suruh aku beli buku 'Tentang Cinta'... Karangan sape ntah... Dah lupe... Semalam cari tapi xnampak bayang gak... Lagi pun nama penulis lupa... Tambah ag wet xcukup. hahahaha... kan ngah miskin skrg...huhuhu... nanti2la cari....

Kau Di Hatiku 2

PENGUMUMAN!!! PENGUMUMAN!!!



BUTIRAN TERKINI PROGRAM:

Tarikh : 21 November 2009 bersamaan 4 Zulhijjah 1430H
Hari : Sabtu
Tempat : Rumah Anak Yatim Baitu Saidati Khadijah, Gombak
Masa : 8 pagi hingga 6 petang
Tempat berkumpul : Stesen Terminal Putra
Bayaran : RM25.00/person

Setiap peserta dikehendaki membuat bayaran ke dalam akaun kak nana selewat-lewatnya pada hari Jumaat, 20 November 2009 (sehari sebelum hari kejadian) jam 10.00 pagi.
Butiran adalah seperti berikut:

NAMA : WAN NORHAINA BINTI WAN AB RAZAK
BANK : MAYBANKNO. AKAUN : 164294286566

Bukti pembayaran boleh diberikan kepada kak nana samada melalui email hyna_razak@yahoo.com atau juga boleh diberikan printed resit pada hari program tersebut.Namun demikian, setelah pembayaran dibuat peserta dikehendaki sms butiran (nama penuh,tarikh dan masa pembayaran dibuat) ke 012-9240853.

p/s: kepada sesiapa yang tidak membuat pengesahan pembayaran melalui sms,pembayaran tidak akan diambil kira.

Tempat terhad utk 30 orang sahaja yang membuat pembayaran awal. Program ini juga dibuka untuk semua ahli KTI dan juga mereka yang bukan ahli KTI.... pastikan anda membuat pembayarn awal.... sama2 kita beraktiviti sambli beramal...

TENTATIF PROGRAM

8.00 am : Berkumpul di stesen Terminal Putra
9.30 - 10.30 am : Ice breaking
: Pembahagian kumpulan
: Sesi taaruf
10.30 - 11.00 am : Minum pagi
11.00am - 12.00pm : Sharing moment with Inteam
12.00 - 2.00 pm : Makan tengah hari & solat Zohor
2.00 - 3.30 pm : Game - “Aktifkan Dirimu”
3.30 - 4.30 pm : Sesi memasak BBQ
4.30 - 5.00 pm : Solat Asar
5.00 - 6.00 pm : Makan BBQ
6.00 pm : Bersurai

Sebarang perubahan akan dimaklumkan...

Urmmm... Sedih. xleh join lagi... Dahla program first KAU DIHATIKU dulu xdapat join gak. Kali nie pon xdapat... FINAL! persiapan utk FINAL 30 NOV... Teringin nak tgk kakak2 KTI bakar time BBQ... Dahla jauh...Asalnye dierorg nak wat kat Sungai Congkak tapi atas sebab2 tertentu tukar... Nak join!!! Xpe2... nanti leh cadang wat program kat Kelantan atau Terengganu lak... Senang sket nak pergi... hihihi... Sabar2... Banner nie dah kira lambat aku tayang sbb masa pon hampir tiba... Sori sebab sblom nie xdapat nak bagitau awal. Tapi Abg2,Kakak2 n sahabt2 KTI dah banyak tak kat blog dierorg...

Nie lak banner utk Konsert Amal... Sape nak join pergilah! Pon xleh pegi... alasan same ngan program Kau Di Hatiku 2... huhuuhu.. Apa boleh buat... Pe pon,Sa doa semua program berjalan lancar... Ameen...

Emosi...

Makin hari,makin ketara lak perubahan kat diri aku... Ramai tegur... Aku mudah marah2... Sampaikan ramai yg jadi mangsa aku... tempat aku lepas geram... Tapi aku bkn senang nak lepas geram kat org... lain lah kalo xdapat dikawal dah perasaan nie... Biasanye,barangla yg jd mangsa. lagi2 'pacarku'... Lappy... hehehe... kesian kan? Emosi xstabil. huhu. Yela... besenye aku kalo tensen atau de masalah,hanya tiga benda yang aku buat... Ngadap laptop(Ternet2... huhu.duniaku.),makan ais krim atau pon tidur... Tapi besenye ngadap laptop la... tapi bila laptop tue tetibe wat hal,lg aku tensen... hempuk ngan mcm2 benda... settle... hehhee.. teruk btol... Langsung xingat kat ALLAH. Eh... ingat. Tapi xsangat... Teruk kan? jangan tiru...

Hari nie aku rasa aku banyak buat org sakit hati... Yang aku ingat n rasa2,tiga org de terasa ngan aku...Sa wat sakit ati... Sori kwn2... Sa xde niat... Jgn simpan dlm hati... Tapi bagi Sa,mmg Sa yang salah. Kesian kawan2 Sa... Kebelakangan nie aku macam org xbertamadun jek... Aku sedar... Sori... Urmm.. Pagi tadi aku ada kelas AV... Hehehe.. Best blaja tp bosan sket sebab org xramai... Kol 2.30 tadi pergi KB Mall... Teman Hasnul,Wawa n Suria... Aku just jalan2 jek... cuci mata... hahhahaa... xdela... jln2 bese jek... xde pe pon beli... buku n komik jek. Nak beli novel tapi wet xcukup... Ngah miskin skrg... kena tunggu ayah bank in wet dulu... Bulan depanla kalo nak shopping pon.Lepas exam... hehehe... borong novel... hihihi... Aku cari album Bro Apis tadi... Tapi xde... Album SYUKRAN... Xjumpa pun... Xpelah... Bulan depan la...

Kak Zah suruh aku sambung wat novel lagi... Tapi xtau la lagi... sekarang hanya minat nak lukis komik jek... wat novel atau cerpen blom ag... Ada tue ada tapi xnak sambung lagi... tunggu bila btol2 dah bosan n xtau nak wat pe baru sambung wat novel... Sebenarnye sedih... huhuhu... Novel yang aku buat banyak2 ibu buang... Semangat nak wat balik pon dah kurang... Bila dah xde barulah ramai tanya konon nak tolong antar publish... hehehe.. tapi xpe... benda dah lepas... Biarkan semua tue berlalu... huhuhu..
Hasnul n Kakak
Skrg dah kol 2.50 pagi... mksdnye dah masuk 14 Nov... hehehe... Hari nie Birthday kakak yang ke-23... kalo xclap la... hehhee... Pe pon Happy Birthday,kakak! Moga panjang umur dan dimurahkan rezeki... jadilah isteri cerdik yg solehah... huhuhu... Sori xde adiah... huhuhu... Lain kali ek... hihihi... Esok kena pergi kolej. Pak cik Zaini jemput utk bersama program ngan rombongan MATRI. Aku,Ana n Bhah dijemput... Acece... Dijemput tuh! Copy paste ayat pak cik jek.. huhuhu. Pe pon tunggu je la esok. Dierorg datang dari SMAKL... Hehehe... tetibe lak rindu skolah... Macam manalah adik2 skrg ek... Ya ALLAH,sampaikan RINDUku pada mereka...

Syukur beban kurang...

Alhamdulillah... Beban yg Sa pikul dlm blaja nie bertambah kurang sebab xyah fikir dah utk siapkan esaimen... Alhamdulillah sume dah siap... Setelah beberapa hari mata nie xdiberi hak yang sepatutnya... Hari nie balik lewat... PESAT... korban sket masa rehat untuk santapan rohani... Cakap sal SYUKUR... Moga ALLAH kira... Balik tue penat sangat... Tido macam org mati... Lama... Sekarang lak nak tido lagi... penat sangat... mungkin penat hari yg sebelum nie kot datang... PESAT adik2 pon aku xpergi sebab xsihat... Badan lenguh2...Sakit sendi,kepala... Doakan Sa... Esok test ETIKA... Sa xstudy lagi nie... Hajat nak bangun dlm kol 2.30pg study... Pe pon jangan lupa doa Sa ek... Nak tdo dulu... Baru bangun tdo sebenarnye... Tapi mata nie xmampu tahan lama... ALLAH tue ADIL kan? Bagus kan... DIA bagi Sa nikmat beban blaja kurang,DIA bagi nikmat xsihat lak... Hehehe.. Tapi kali nie Sa xsedih2 sebab sakit dah... Hehehe.. Sebab td masa PESAT,de cakap, kalo seseorg tue sakit semalaman n xminta sembuh cepat,akan dihapuskan dosanya(Merasai nikmat sakit). Mungkin sebelum nie Sa banyak mengeluh kot.. hehehe... Kalo Sa ngeluh lagi,ingatkan Sa ek??? hehehee...

~ Tido lue! hehehe..awal lagi... baru pas isyak... pe pon mata Sa dah xtahan...

F.I.N.A.L & M.A.S.A.L.A.H...

Salam... skrg aku ngah berusaha untuk FINAL yg bakal tiba... Hati nie slalu rasa xsenang. Mcm2 dlm fikiran... Masalah tetap masalah kan... kalo xcuba atasi... Tapi bagi aku biarlah ketepikan semua tue dulu... FINAL aku lagi PENTING! Lagi aku fikir pasal masalah,lagi teruk jadinya... Effect kat aku gak... Mudaratkan aku gak... So,skrg... biarkan semua tue... Kalo nak fikir pun biarlah lepas FINAL... Penat fikir semua tue. Moga ALLAH sayang aku...


Kebelakangan nie aku agak tertekan... Luar tunjuk happy,dalam makan ati... Doakan aku.. Abg2,Sa hajat doa ek... Doa Sa... Rindu... Skrg,aku try untuk bangkit sendiri... bangun sendiri. Abg2 selalu ckp... nak tengok aku urus diri sendiri... nak aku blaja idup nie sendiri... Bila ada masalah try selesai sendiri. Xleh bergantung kat abg2... xleh dah nages2... Xleh byk ngadu dah... Lagipun dah besar. Malu org tengok... Skrg Sa ngah cuba... Tapi berat... Sebab Sa xpernah urus semua nie sendiri... Tapi Sa kan dah janji Sa cuba... Doakan Sa... Moga Sa akan terus kuat...

~ Ya ALLAH,peliharalah aku... ampuni aku... Terima kasih,ALLAH!

B.U.N.T.U

Salam... Dah beberapa hari xpost pape... Hari nie tergerak hati utk berbicara kat sini... Sebelum tue aku nak minta tolong korg sume doakan sahabat aku,Nik Hassan Syukri yg baru jek accident ptg td... Aku xdapat maklumat terbaru lagi tentang dier. Yang aku tau dier ada kat HUSM td... Dgr kate banyak luka tapi Insya ALLAH ok jek... Moga ALLAH tolong... Dekat2 final nie macam2 jadi... Tadi Nie mesej bagitau sal Nik... Sedih je dier. Mana taknye... Abg dier yang accident. Tuela... Time Abe Se sihat,gaduh... huhuhu... jgn marah ye Nie... Tapi pape pon harap xde pape...

Urmm... Dekat nak final nie lah macam2 masalah datang... Sekarang masalah baru pula... Aduss... Membe aku... Yang selame nie selalu tolong aku... tenangkan aku... yang aku rasa faham aku... layan karenah aku yang ntah pape... sekarang, aku jauhkan diri... jahatnye aku... Tapi aku xde niat pon... Aku terpaksa... Aku xnak dier terus ngan perasaan dier... Terus terang aku katakan... Aku hadapi masalah besar skrg... Soal akidah... Membe perempuan aku ada simpan perasaan kat aku... Tidak! AKu xsanggup... Nie dah tersimpang jauh... Ya ALLAH... Apa aku mesti buat??? Sekarang hanya satu aku mampu... Aku xcontact dier... xmsg dier... xcall dier... Xmcm dulu...

Aku sedih sebenarnye... Benda nie sume aku xsangka... N aku xpernah jangka... Aku xterima cinta dier n xkan pernah terima... Aku xnak kena laknat! ALLAH benci aku nanti... Aku xnak... Ya ALLAH,kau bukalah pintu hati membe aku tue... Dier perlukan Kau... Aku xtau nak cakap apa dah... Aku keliru... buntu... xtau macam mana nak hadapi semua nie... Pe pon serah kat ALLAH... Hanya ALLAH sebaik2 penyelesaian...

~ Plezz... Help me!

RELASI...

Skrg aku sedang menunggu masa untuk aku memiliki novel Abg Hilal yg bernama 'Relasi'... Xtau bila aku akan dapat. huhuhu... Ngah dekat nak exam niela mari angin nak shopping novel... Kalo skali aku pegi beli, bkn novel nie jek yg aku beli... Novel lain pon skali aku kebas... huhuhu...


Nie cover novel Relasi...

Nie semua hasil karya Abg Hilal...
Laksamana Angkasa...
huhu...
Acece... tolong promosi nih... hehehe... Semua aku dah ada... Cuma Relasi jek... Nanti,panjang umur,murah rezeki,aku cari n aku beli... bermakna nih... huhuhu... Karya sentuhan Abg Hilal n Kak Ha(Fatimah Syarha Mohd Noordin) byk membangkitkan semangat aku.. Aceee... hehehe... Huh... FINAL dah dekat! Skrg asyik ujan jek... Musim banjir bakal tiba... huhuhu...

Aura EXAM...

Tadi Firah mesej beritahu jadual final exam dah keluar... Huish... mula jantung aku berdebar2... Aura exam dah datang... Takut+resah... mana taknye... aku xyakin aku dapat kuasai smua subjek... Kelas dahla banyak tinggal... Takut gak sebenarnye... Sem nie aku berbeza sangat... berbeza dari sem lepas... Kalo sem lepas,time dekat exam,akulah semangat nak belajar... buat latihan dalam final paper yang lepas... Sampai habis latihan kadang2... Tapi sem nie.............. entahla...




Jadual exam aku.......................... :
= 30 NOV 2.30ptg [UDB2332] English For Professional Communication
= 04 DEC 3.00ptg [UDP2152] Etika Profesional

= 08 DEC 2.30ptg [DDZ2552] Asas Animasi
= 11 DEC 3.00ptg [DDS2032] Mathematics III
= 12 DEC 9.00pg [DDC1123] Programming
= 13 DEC 2.30ptg [DDZ2533] Audio Video



Moga2 ALLAH permudahkan segala urusan... Pada Abg2 n kwn2 yang sedang dan akan menghadapi peperiksaan pada masa yang terdekat nie, GUD LUCK! Pada Abg Shahrael, Bro Aman, Abg Alim, Ijat, Zulhilmi, Sherry, Milla dan sesape jek... Gud Luck... Moga dapat lalui exam dengan sempurna... Buat yang terbaik... Kejayaan xkan datang bergolek tanpa usaha... Moga dapat yang terbaik...




Hari nie xpergi kolej lagi... Pagi tadi sakit lagi... Urmm... Ujian lagi... Moga ALLAH sayang Sa... Moga ALLAH bantu Sa... nak kena siapkan 2 projek animasi individu... Asalnye dah siap n dah emailkan ke puan. Tapi puan cakap xde dlm simpanan dier. Kenapa jadi camtue? Wallahu 'alam...xtau. Dier soh buat lain sbb yang simpanan aku Ana terdelete... Ujian... Insya ALLAH sempat siapkan... Korg doakan Sa...

 

SALING BERPESAN

EMPUNYA BLOG

EMPUNYA BLOG

UKHUWAH KERANA-NYA..

UKHUWAH KERANA-NYA..

Adward dari Pereka cerita

Followers

KOMUNITI TEMAN INTEAM

FAMILI UNIC

NASYID FM

HALUAN SISWA