Terubat rindu...

" Aca..Aca atpe??"suara Ida mengubat keletihanku dikala petang.

" Kak Ca xbuat apa...Kak Ca tgk orang masak.Ida buat apa?dah lame Kak Ca xjumpa Ida.Rindu?" giliran aku bertanya.

" Indu..Indu angat...Aca indu Da an?Da eli adiah Aca..Omey..." suara pelat Ida jelas kedengaran.

" Hadiah?nak...tapi hadiah ape?Boleh Kak Ca tau?" aku ketawa kecil.

" Ne leh...pesel...Da ileh..Bu yar...Ecok Da atang...hehehe..upe ek?" Ida ketawa.

"ye ke special?owh..mne bleh macam tu...kalau Ida pilih,Ida lah bayar...Mana boleh suruh ibu..hehehe..Owh..Ida nak dtg?okeh..kite jumpa esok..."aku melayan.

"Ote..ubye..Ayang Aca...Kum...Alam..."Ida mengakhiri panggilan.

"Bubbye,sayang..Sayang Ida gak...Wlsm..slmt malam..."Wajah Ida bermain di fikiran aku.

Ida nie lah adik kepada arwah sahabat aku,Adam.Nama dier,Shaheeda.Adik bongsu Adam dan satu2nya perempuan dalam family. Sekarang kalau aku xsilap,umur dier dah nak masuk darjah enam atau tingkatan 1...huhu..aku dah lupe..dier nie istimewa...Tumbesaran dier terbantut menyebabkan badan dier mengecut atau mengecil macam budak kecik.Susah bergerak macam kanak2 lain.Bermasalah dalam pertuturan.Aku sayang sangat kat dier walaupun dier serba kekurangan.Bagi aku dier adalah yang teristimewa. Dierlah Adam tinggalkan untuk aku. Dan kerana dier la aku terdetik nak amik jurusan pendidikan khas dulu.Tp xboleh sebab ayah nak sangat aku masuk KTD dan bidang tu xde.Mungkin akan datang.Xpe.Sekurang2nye,rindu aku terubat gak... Thanks,ALLAH sebab panjangkan usiaku untuk bertemu dengan si kecil tu... Alhamdulillah...xsabarnye nak tunggu esok!!!

Bina Masjid???

Pembetulan...de kesilapan sikit..sebenarnye akad nikah petang 29 Mei...bkn mlm.Hehehe..Td da selamat akad..Alhamdulillah sah sebagai suami isteri...hehehe...kelakar la pulak..tadi aku duduk lepak dengan orang2 tua yang ada kat situ...dgr2 dierorg ckp.Tetibe je mak sedara aku yang aku panggel ummi @ lebih di kenali sbgai Mak De di kalangan anak2 buah bersuara.



" Lepas nie kakak pula bina masjid..." Ummi gelak kecil.



"erm?" aku mengerti. Mak cik2 yang ada kat situ semua gelakkan aku.



Bina masjid?macam tau jek maksudnye...xtahu kenapa aku 'lambat tangkap' dengan apa yang dikata.pe je la..ikutla nak gelak pun..xkelakar pon..hahaha...





"Tolong ummi basuh pinggan-mangkuk nie,sayang" Belakang aku digosok.Pantas aku bangun lalu bawa semua cawan,pinggan mangkuk yang telah diguna untuk dicuci.



"Ummi,kawen tu best ke?"tetibe je aku rasa ingin tahu.Tangan aku ligat mencuci.



"Kawen?hehehe..kakak nie...Ummi xtahu nak ckp.tapi bagi ummi best.Kawen tu kan sunnah. Dengan kawen,kite dapat hindar diri daripada fitnah atau lain2..nape?kakak nak kawen ke?" Ummi tersenyum lebar.



"Esh..xla...kakak nak tahu jek.tapi kenapa orang sebut bina masjid,ummi?"aku tanya lagi.



"Nanti kakak tahu sendiri.."Ummi hanya geleng sambil senyum.Aku xpasti apa yang dimaksudkan.







Owh ye...esok kenduri lg...esok aku naik pelamin!!!hehehehe...jangan salah sangka pulak..aku tolong apit pengantin la...hehehehe..Kakak sepupu aku nak sanding.tp xbaik kan?erm..nak wat cane..Eh,ok la..aku nak sambung keje...nak potong daging plak malam nie...hehehehe...

Selamat Pengantin Baru...

Aik???kenapa la tetibe pulak Maisarah Ghazali nie buka posting nie?hehehe...Untuk pengetahuan semua,malam nie,29 Mei 2009,adalah bakal menjadi detik sejarah buat Maisarah Ghazali...Alhamdulillah...Maisarah Ghazali nak kawen ke???Huish...tidak la..hahaha...Kakak sepupu aku la...Malam nie akad nikah.Doakan moga semua berjalan lancar. Moga hubungan yang terikat antara dierorg sekian lama tu berkekalan hingga ke akhir hayat...





Haiya...penat.byk keje yang kene buat.Aku lah antara org yang paling sibuk..hahaha..macam aku lak yang nak kawen.hihihi...Yela..nie sepupu yang pertama belah emak yang nak kawen. Belah ayah pun dah ada sorang yang kawen.Mak aku pun sibuk memanjang macam anak dier pulak yang nak kawen.Padahal anaknye,calon pun xde lg..huhuhu..eh,ye ke?hahaha...Tunggu abang aku yang sulung tu cari calon dulu.nanti boleh aku belanja korang makan nasi minyak free... Aku pun xsabar nak ada kakak...Opss...terlebih cakap la pulak...ok lah...stakat nie je la dulu.Doakan semua...Ameen...

Birthday Abg Ab

Hari nie 28 Mei 2009,hari ulang tahun kelahiran abang sulungku yang ke-24.dah makin tua abang aku.huhuhu...Kpd Abg Ab,kesempatan yang de nie,kakak nak ucapkan Happy Birthday. Sweet 24...Kullu 'amun wa anta bil khair...Moga dimurahkan rezeki.Cepat2 la sikit balik.Xsabar2 nak tunggu hadiah nie.hahahaha...xdela...Doakan kami di sini...




Belajar rajin2..hehehe.pandainye kakak nasihat.huhuhu...Moga tetap tabah mengharungi jalan dakwah yang panjang nie..n xlupa nak doa moga Abg Ab cepat dapat jodoh...hahahaha.Moga ALLAH permudahkan.AMEEN...

5 AMALAN PENGHAPUS DOSA

5 AMALAN PENGHAPUS DOSA
1- BERTAUBAT
Rasulullah SAW bersabda: "Barang siapa yang bertaubat sebelum terbitnya matahari dari sebelah Barat,maka ALLAH akan menerima taubatnya."
(Riwayat Muslim)
2- KELUAR MENUNTUT ILMU
Rasulullah SAW bersabda: "Sesiapa yang keluar menuntut ilmu maka ALLAH akan mempermudah jalannya ke Syurga."
(Riwayat Muslim)
3- ZIKRULLAH
Rasulullah SAW bersabda: "Tidakkah kamu mahu aku beritakan pada kamu semua akan sebaik-baik amalan pada kamu dansecantik-cantiknya di sisi pemilik kamu,dan setinggi-tinggi darjatnya,dan lebih baik daripada kamu berinfak emas dan perak,dan sebaik-baik daripada kamu berperang dengan musuh,lalu kamu membunuh mereka atau kamu syahid?lalu sahabat berkata: "Ya" Rasulullah menyambung: "Zikrullah."
(Riwayat Tarmizi)
4- MELAKUKAN AMAL KEBAIKAN & MENUNJUK JALAN KEPADANYA
Rasulullah SAW bersabda: "Semua amal makruf adalah sedekah dan petunjuk pada kebaikan seperti orang yang membuatnya."
(Riwayat Bukhari)
5- DAKWAH PADA JALAN ALLAH
Rasulullah SAW bersabda: "Barang siapa yang berdakwah pada jalan ALLAH maka baginya pahala seperti pahala orang-orang yang mengikutnya tidak ada kurang pada pahala-pahala mereka itu."
(Riwayat Muslim)

Hasil pengubahan...

Aku teringat lak tanggal 5 Mei 2006,Abg aku mus'ab n adik sepupu aku,Ain kemalangan dengan lori.Parah..Motosikal n lori...Rosak teruk motor tu... Lame jugak dierorg kat hospital...Sedih kalau ingat balik.Alhamdulillah semua selamat. Erm..motor yang rosak teruk tu,di ambil oleh 'mekanik2' terhandal n terkemuka dikalangan kiteorg...sape lg kalo bkn abg aku yg kedua n sepupu2 aku yang agak bertamadun..Nie la hasilnye...Dari EX5 jadi...???????



Gubahan pertama...


Gubahan kedua...


Ketua...

Gubahan terbaru...

Pengubat bosanku...

Haiya...rindu nak belajar la pulak..baru beberapa hari cuti...Bosan...Rumah pun xde org.Semua sibuk...Aiyoo...xkan masa sebulan aku akan abis macam nie je.Alhamdulillah ada juga peneman utk aku ubat kebosanan aku....pe lagi...baca novel,majalah n komik la...hehehehe...Maisarah2... Tp sejak masuk sem 2 nie,aku dah kurangkan baca majalah n komik.Untuk bagi fikiran aku lebih jauh n matang,aku bace la novel...huhuhu...erm...Nie la peneman2 aku...

Baca "Pemilik Cintaku Setelah Allah dan Rasul"
~Fatimah Syarha Mohd Noordin~ New! Tq Kak Ha...

Ulang kali ke-4 "MIKHAIL"
~Ramlee Awang Murshid~

Ulang kali ke-2 "Moga Bonda Disayang Allah"
~Tere-Liye~

Baca "Bidadari Paderi"
~Saiful A.iman~

Ulang kali ke-2 "Tunggu Teduh Dulu"
~Faisal Tehrani~

Baca "Seindah Mawar Berduri"
~Fatimah Syarha Mohd Noordin~ New! Tq Kak Ha

Sekurang2nye terisi gak masa aku...Hehehehe...

Si kecilku...

Hari nie hari ketiga aku bercuti...Byk benda yg jadi...Tapi sepanjang 3 hari nie,aku banyak habiskan masa dengan adik kecikku,Nur...Banyak juga perubahan yg nampak pada adik.Dier lebih banyak berdikari sendiri...Berbeza dengan aku waktu kecik dulu...


Adik Nur yg ceria...

Bersama yg tersayang...hihihi...
Hari khamis,aku balik.Ayah sambut aku balik. Masuk dalam adik tgh pura2 tidur.Memang dahb jd kebiasaan setiap kali aku atau adik-beradik yg lain balik rumah,dier akan pura2 tidur...hehehe.nak tarik perhatiaan la...Emak n ayah selalu xde kat rumah...So,tinggal aku n adik jek.Kat situlah aku nampak perubahannye...Adik dah pandai buat semua benda sendiri. Aku kdg2 takut tgk dier.Terlalu berani... Pada umur 6 tahun,adik mampu buat kerja yg melebihi kebatasan umur dier. Tuk kata,sebab adik selalu kena tinggal sorang kat rumah.Tinggal sorang? Agak terkejut aku dengar...Ye.Adik selalu kena tinggal kalau ayah n emak ada kerja.tp adik kecik lg la...baru 6 tahun...xtahu apa2...sebelum nie aku kenal adik,seorg kanak2 yg hanya tahu main. Kesian aku tgk...
"Adik slalu kena tinggal sorang kat rumah ek?",aku cuba bertanya.
"Erm.a'ah..Nur selalu kena tinggal.Tp Nur xtakut pun..",senyuman di hadiahkan kpdku.
"Nape adik xtakut?kan duk sorang...Kalau duk sorang,adik buat apa?",aku ingin tahu.
"Buat apa Nur nak takut...ALLAH kan ada.Nur tg TV..hehehe.Kakak takut ke duk sorang?",aduss..aku pula yg kena.Adik aku memang macam nie.Banyak kaitkan dengan pencipta.Kadang2 aku xterfikir pasal tu.Malu2...
"Eh,tak...Kakak tanya jek.Tp kalau adik nak makan,nak minum macam mana?",aku mengorek lagi.
"Nur buat sendiri.Nur kan dah 'besar sikit'...",adik gelak sendiri.Aku menggeleng sendiri.'Besar sikit' tu sebagai tanda dier dah boleh buat apa org besar buat.
Kadang aku terfikir sendiri,kenapa budak sekecik adik oleh di tinggalkan sorang2 kat rumah. Oleh tu,aku abiskan masa bersama dier.Aku xnak dier merasa kurang suatu masa nanti...Moga adik menjadi insan berguna suatu hari nanti.Moga ALLAH lindungi adik...

Patrick Syida


Nie hasil aku buat 'jahat' kat Patrick kesayangan Syida(Siti Nor Asyida Othman).Kesian dier.menangis tgk Patrick kena gantung tinggi kat dinding dengan dandanan yang menyakitkan mata yang memandang dan menyakitkan hati si tuan.Hehehe...apa2 pon,hakikatnye Maisarah Ghazali memang baik.Ini hanya gurauan...Sekali sekala...hehehe...

Peneman malam..

Tadi aku kebosanan...Jelajah abis isi dlm laptop membe aku,Firoh atau nme sbenarnye Nur Shafirah Md Zaki.Jumpa gambar nie.Cantik kan?lawa kan?cute kan?comel kan?hehehe... Kalau nak tahu,nie la peneman setia aku setiap malam.Bobo dan Nyonyo...Kalau xde,xboleh tidur. Hahaha...Boleh caye ke?

Bobo

Nyoyo

Bobo dan Nyonyo
Sebenarnye aku pon xtahu kenapa dgn aku malam nie.Xde posting yang menarik utk aku isikan. Nie pon just nak release tension kejap...xpe kan?hehehe...
~ esok exam Metod.Dah study tp xtau la mcm mana...Doa2kan...


Sharp Multimedia Group

Ngah bosan nie..xtau nak buat apa..Study baru sket..hehehe..nie la aku tayang sket ahli2 kumpulan final projek aku...kiteorg buat projek program utk bdk2 blaja kenal ABC...gune MIcromedia Director MX...

Alif(Project Manager),Faiz(Multimedia Designer),
aku(Interface Designer)
Fika(Audio Specialist) n Ana(Multimedia Writer)

Gambar xlawa nagt sebab de gangguan..hehehe...

* Group kteorg dinobatkan sebagai group terbaik..hehehe...Alhamdulillah...

Selamat Hari Guru...

SELAMAT HARI GURU!!!

Kuucapkan kepada sesiapa yang pernah mendidikku secara langsung atau tidak langsung... Jasa kalian amat aku hargai n aku kenang...Kalianlah lilin yang menerangi alam kegelapan...Kat sini aku nak ambil kesempatan untuk mengucapkan SELAMAT HARI GURU dan ingin memohon maaf atas segala salah silap...


Buat pendidik2ku di SEK. KEB. KEPONG(SKK) :

Terima kasih atas segalanya...Sir Tan Yue Gee(cg yg paling byk aku cari pasal),Puan Rahmah(cg yg paling memahamiText Color aku),Cg Zaini(yg xleh tgk aku senang),guru disiplin,Cg Badawi(yg xpenah lali utk rotan aku),Guru Besar Adnan(slalu bg smangat kat aku)Guru Besar Taib(yg slalu pantau aku.huhu) dan guru lain...Sori xlarat nak sebut byk2 tp kalian tetap dalam ingatan...


Buat pendidik2ku di SEK. MEN. AGAMA KG. LAUT(SMAKL) :
Syukran Jazilan pada semua kakitangan SMAKL.Di sinila aku blaja kenal diri. Banyak ajar erti kehidupan.Ayahanda ust Rohmat..Ust Amali,Ustzh Masyitah,Ust Sufian,Cg Salimah,Ust Raja'ie, Ustzh Syakirah,Ustzh Hasmawati,Ustzh Masitah,Ustz Sarah,Ust Yusof,Ust Hazrol,Ust Aswadi, Ust Zue,Mak Cik Nah(Kerani),Pak De(Pembantu sekolah)Pak Ngah,Pak cik Rosdi(Driver),Mak,Mama,Kak Tie,Mak De(Tukang Masak),Pak cik Zahari(Penyelenggara) dan ramai lagi.xlarat dahText Color nak senarai...Semua nie yang banyak membantu aku dalam kenal diri. Sorry banyak memeningkan kepala dan selalu lukakan hati... Thanks!!!


Buat pendidik2ku di KOLEJ TEKNOLOGI DARULNAIM(KTD) :

Xde kata lain selain terima kasih untuk kalian...Thanks..Banyak aku belajar di sini.Maaf selalu buat nakal.Terima kasih kerana terima seadanya aku...Encik Abdullah Sudin(KE)~Mekasih slalu bg semangat n sokongan..Pak cikHassan @ Encik Hj Hassan~Mekasih sudi lyn karenahku n byk blanja mkn..Pak cik Rosdi(Pengurus HEP)~Janjiku akan ku kota...Puan Harzun,Puan Mashittah(Kakak),Puan Laili Asyikin,Encik Hafiz,Puan Wan,Encik Manzur,Puan Fatimah,Encik Ilyasa',Mak cik Mai,Kak Ani,Abg Naim,Encik Sodiq,Puan Ha(Bhagian kwalan kredit n kwangan), Kak wan,kak Odah,Kak Ema(Bhgian HEP),Kak Zah Cafe n ramai lagi.xlarat gak nak senarai..hihihi..


THANKS & EVERYTHING!!!

Doakan anak didik kalian nie!!!
aku mengharapkan doa kalian!!!!

Murabbiku..

"Makluman.Cg Mad Saad SMAKL ada di Wad 7CD kena strok,Mak cik Nun isteri Cg Ishak di Wad 8CD masalah jantung,Ustaz Rohmat di Wad mata 5B Hospital Kuala Terengganu.Minta sahabat2 doakan murabbi kita diberi kekuatan.."

Tetibe jek dpt msg tu...Ya ALLAH...ayahanda,Cg Mad Saad n Mak cik Nun masuk hospital.. Semua tu insan yg banyak ajar aku erti hidup. Baru 2 minggu lepas jumpa ayahanda ngan cikgu kat kolej...Kakitangan sekolah buat rombongan ke KTD. Agak terkejut juga aku.Lps jek aku dapat mesej tu,aku terus mesej ayahanda.Lps tu ayahanda balas..hehehe.dier cakap dier dah selesai operate n Insya Allah esok dah boleh balik.Xlupa dier doakan kejayaan utk anak2 dier yang tersayang...
Pada kwn2 yg ada terbaca nie,jgn lupa hubung dierorg..Ayahanda n Cg Mad Saad tgh rindu kita...maksud aku,lepasan SMAKL...Aku pun rindu dierorg sebenarnye.hehehe...Bukan tu jek... Aku ngah rindu korang!!! Sahabat2 aku...

Ujian hari ini..

Hari nie aku exam TITAS...keluar asrama awal td...semangat..hehehe...Sementara tunggu org penuh dlm bas,aku bermain2 kat sekitar bas sambil kacau org n tgk2 nota.Agak lama menunggu...Bila tiba masanak bertolak aku masuk ke dlm bas.Dalam Bas pula mulut aku xberhenti2 bercakap.Pak cik Man(pemandu bas) setia melayan.Tetiba jek teringat kat arwah Adam n bayangan tepon yg arwah hadiahkan bertandang di fikiran aku.Aku tercari2 di mana tepon tu..Aduss..jgn buat lg...Dah la 1 tepon aku baru jek rosak.Semua pelik tgk gelagat aku.Syika tanya aku knp n aku jwb sbbnye.Dier try call n aku terus mencari dlm bas tu.Aku xjmp.Sampai kat kolej,aku cari lagi dalam bas tu.xjumpa juga.Aku dah mula panik n mula la nak berair mata...huhuhu...Pak cik Man hairan knp aku xturun bas sedangkan kwn2 lain dah pergi. "Sa,tok se turun ko?bakpo?cari gapo gak?"suara pak cik buat aku agak terkejut. "Tepon kite ilang..." suara aku antara dgr n tidak...Sedih weh...tu je la brg terakhir arwah bg. Pak cik tolong aku cari.Tp tetap xjumpa.Aku mula terfikir yg aku ada duduk di tpi pagar area siswa sambil baca nota.Mungkin terjatuh kat situ. Pak cik janji akan tolong cari kat asrama n suruh aku pergi sbb nanti nak exam.Aku mula xde mood.Nangis sendiri...huhuhu...xpe2...biasalah tu kan...Hasnul n Wawa pujuk aku..terubatlah sikit...Sebelum masuk exam,aku cuba tenangkan diri. Tgh jwb soalan plak tetibe jek sakit datang...waktu tu hanya ALLAH je yg tau apa aku rasa...Aku xmampu tahan,minta kebenaran keluar ke tandas. Basuh muka n cuba hilangkan loya dgn mkn gula2...hehehe...tu pun nak cerita...xpe la..aku punya blog.ikut aku la..lps exam selesai,aku teringat lg kat tepon tu.sampai kat asrama,Pak cik Man tanya aku dah jumpa ke belum.Aku hanya geleng.Aku cari2 kat tempat aku main pagi tadi.puas aku cari,aku pergi jumpa pak cik guard..."Pak cik...ade x org letak tepon kat sini?"sopan jek aku tanya.Pak cik tu pandang je. "Tepon xde..."luluh hati aku dgr."Tp ade nie..."pak cik guard keluarkan sesuatu. Argh!!! tepon aku!!!Aiyo..sempat lagi pak cik guard nie melawak dgn aku.Alhamdulillah jumpa pun... Syukur..Aku bersyukur sgt.Kesedihan aku berakhir akhirnya...hehehe...Harap2 Bro Nasz xsempat bace posting nie..Kalau x,mesti jd bahan gelak dier..Sbb hari tu kunci motor dier hilang aku y tolong gelak kan...hehehe...Pape pon,syukran Ya ALLAH!!!

Hari yang PENAT

Hari nie aku agak kepenatan...knp?Haa..nie nak citer nie...Hah?Bila nak study?erm..tgh study la nie.alang2 citer la gak..hehehe...Untuk pengetahuan korg,hari nie ialah hari kemasukan pelajar baru ke KTD under KUIS...Alhamdulillah...pengambilan kali nie ramai la sket berbanding sem lps.So,aku nak ucapkan "Ahlan Wasahlan" atau pun "Selamat Datang" kpd bdk2 yg baru masuk 2...Kebetulan pula hari nie kira cutila...(ganti Wesak Day).Lecturer sket jek yg dtg.Boleh kira dgn jari.Aku n Bhah mmg seperti biasa pergi ke kolej.Hajat nak study kat kolej sbb kalau study kat asrama nanti tidur je...xstudyla jwbnye...tgh aku n Bhah syok study Titas,kitaorg nampakla seorg bdk kecik dlm lingkungan 2 tahun merayap sorg2.Dier nampak kitaorg n dtgla.Ramah bdk 2..berapa minit kemudian baru nampak emak n ayah bdk tu.




Kitaorg main la dgn bdk tu...huish..hyperactive rupanya bdk tu.Xboleh duduk diam.Mmg penatla layan..Aduss...penat2..Tp aku suka bdk tu.Tambah lagi aku nie dah lama xmain dgn bdk kecik.. Semua benda dia nak main..Seronok2...Dlm pukul 3 ptg kitaorg ikut Pak cik Man(pemandu Bas KTD) ke Gelora Beach Resort kat Bachok..40 minit perjalanan pergi. Oh ye..SMAKL,2 org ambil course under KUIS...Zubir n Izzul...Lupa nak bgtau.Sampai tu,aku tgk pantai lawa sgt.Cantik...Subhanallah...Mmg kagum aku.aku terus ajak Bhah turun berlari ke pantai..Main air...Tgh syok main air,tiba2 aku nampak sesuatu dlm air.Aku pun pe lg..Tgk la. Mana la ahu kalau2 ketam ke.Tgk2...tepon aku!!!Aduss... Tgn aku cpt2 sambar tepon tu...Mcm mana boleh ada kat situ?Hairan aku..Fikir2 balik...mungkin waktu aku main air td aku xsedar jatuh...Terus aku offkan handset tu...Geramnye!!!aku onkan balik,tepon tu dah 'sakit'... offkan balik...Alhamdulillah bkn tepon yg arwah Adam bg..Kalau x,mesti aku dah meraung.Hehehe...Yg kena air tu tepon lama aku.No celcom punya...Yg Maxis,arwah bg...Akupun redha je la td. Lps Asar tunggu nak balik. Pak cik Man n Pak cik Zaini lambat..sempat kitaorg main air lg n sempat aku mkn maggi segelas.Sampai asrama td dlm pukul 6 lebih la...Aku jemur terus tepon aku tu. Td aku check,mcm dah xboleh guna...Aduss...nie nak buat announcement nie...huh...

PENGUMUMAN!!!
Kpd KENALAN Maisarah Ghazali,
Jgn tension ye kalau xdpt hubungi sy...
Tepon dah tinggal 1...
So,terpaksa bergilir...
Tapi,oleh krn Maisarah Ghazali nie seorg yg malas,
no celcom 013-980**** tu
mungkin xakan @ jarang diguna buat sementara waktu..
Kalau ada apa2 sila hubungi sy di 012-960****...
Tu pun kalau dpt...
Harap Maaf...
(n_n)
(n_n) ~ Okeh..nak sambung study plak..esok first paper exam...Doakan!!!Baru lps black out...

Bila mau pulang???


Ntah kenapa tetiba jek teringat kat abg ab...Maybe sbb da lme xjumpa...lme xdgr suara dier...lme xdengar nasihat dier...tp bila dier ada aku la yg paling degil n yg paling susah nak dgr nasihat atau teguran dier...bila da jauh baru teringat...bila nak balik???erm...tahu...lambat lg...Abg aku nie seorg yg pentingkan ilmu...Sbb tu dier sentiasa berjaya...aku?hehehe...entahla. Orang ckp aku seorang yg terlalu pentingkan MAIN...huhu...berbeza dgn abg aku...ramai org ckp aku nie degil dan suka fikir mudah...Almaklumlah..namapun MAISARAH...(kesenangan,kemudahan,kelapangan n kekayaan) jauh berbeza dgn perwatakan abg aku tu... tp walau apa pon org ckp,aku tetap bersyukur dgn diri aku nie...terimalah seadanya...huhuhuhu... Abg ab,kalau de baca pe yg kakak mrepek kat sini jgn terasa tau..Doa kakak selalu...Adikmu yg nakal nie sdg merinduimu...cpt2la sikit balik...

Menuju ke puncak


Detik 2 kian tiba...cane ngan persediaan aku???erm..aku xnak jawab. Yang penting aku usaha. Semua org nak berjaya...begitu gak dgn aku.Kalau boleh aku nak jd macam abg sulung aku, Ahmad Mus'ab...sentiasa cemerlang. Selalu dpt yg terbaik. Tapi aku ialah aku... So,xsame.. Apa pon,aku harap aku dpt yg terbaik.Bkn aku nak yg terbaik sbb aku nak keluar dari KTD... Bkn. Jgn lak ada yg mendoakan aku xberjaya sbb nie...Aku cuma nak yg terbaik dlm pelajaran n hidup aku. Pasal keluar tu aku nak abaikan dulu..xnak fikir lg.Korang doakan aku ek...Nie aku sertakan jadual exam aku...
11 Mei~9.00A.M: ENGLISH FOR ACADEMIC COMMUNICATION(BI)-UDB1322
12 Mei~9.00A.M: TAMADUN ISLAM & TAMADUN ASIA(TITAS)-UDT1022
13 Mei~9.00A.M: MATHEMATIC(MATH)-DDS1032
16 Mei~9.00A.M: PENGENALAN KPD MULTIMEDIA(PKM)-DDZ1513
20 Mei~2.30P.M: PROGRAMMING METHODOLOGY(METHOD)-DDC1023
21 Mei~9.00A.M: DIGITAL LOGIC(LOGIC)-DDC1243
Doakan aku!!!Ya ALLAH,kau rahmatila aku..redhailah ilmuku..ampuni sgala clap salahku... PadaMu aku meminta...Syukran atas segalanya Ya ALLAH!!!

Aku di TAG...???

Sp tag aku?erm..sp lg kalo bkn insan yg dikenali sebagai 'uncle'... kdg aku pon xtau np org main ske tag2 nie..aku layan je la...hehehe...thanks uncle... erm kne pilih lak 10 org utk d tag...
mmg praturan cm2 dierorg bg...sp2 yg dpt tag nie d wajibkan copy image di atas n tag 10 org yg d kehendaki...aku hanya ikut jek..huhuhu..

Insan2 terpilih...
1) Bro Wan Hazar
2) Ezzati DDC
3) Bro Syahman UIA
4) Hasnul
5) Bro Aimanskywalker
6) Bro Armin Yosh
8) Bro Syahman UM(Saprofit kota
9) Kak Saadah Saadun
10) Bro Nasz

tp wat mse nie blom sempat nak inform kat dierorg...huhuhu...

FINAL,AKU n KTD...



Final dah dekat...11 Mei nie aku start final...paper English For Academic Communication... Hajat doa dari semua...makin dekat final,aku makin bermasalah.Entahlah...Xtahu nak cakap.Sebenarnye aku berhajat untuk keluar dari KTD nie...bkn aku xsyg KTD.Aku syg.Aku tahu pak cik n mak cik penat2 ambil alih KTD semata2 utk lahirkan generasi pewaris yg bertamadun(ble bg manfaat). Aku tahu,kalau org yg terdekat dgn aku tahu pasal ni,mesti dierorg terkejut sgt n marah aku.Mana xnye...dulu,aku la yg paling happy nak dtg KTD.Aku la yg paling semangat ke KTD.Walaupon hakikatnye aku dtg ke KTD dgn kehendak ayah n pak cik2 pd awalnye.Entah la...xtahu nak bg org faham mcm mne.Biar la dulu.Final dulu...Apa2 hal lepas final aku fikir lg.Doakan aku yg terbaik.Sebenarnye aku risau gak nak bgtau ayah pasal nie. Risau kalau dier xbg n maybe terasa...Ayah la yg paling semangat nak aku masuk KTD.sbb dier yg tolong promosi KTD n dier juga yg tolong masukkan anak2 kwn dier kat cni...xpe lah..biar la dulu...xnak fikir lg...erm.td aku tgk mkk aku...xde la tinggi sgt.mungkin sbb sem nie aku byk sgt masalah dtg.mcm nie la jd... Tp xsemua mkk keluar.Titas aku B jek.BI pon B..PKM aku 36.5/40... Alhamdulillah.mg aku terus berjaya....Gud LUck Sa...n Gud Luck d semua kwn2 yg nak exam n ngah exam..Ya ALLAH..permudahkanla urusanku... pd kwn2,smg berjaya..buat yg terbaik...Bhah,Bah,Hasnul,Ana,Ezzati,Kak Na,Firah,Atie,Kidet,Syahmi,Mael,Roy,Safar,Mirah,Yam, Bella,Aflah,Tika,Fika,Fikah,Asma' n semua kwn,kakak2 n abg2...GUD LUCKS EVERIWUN!!!!!!!
 

SALING BERPESAN

EMPUNYA BLOG

EMPUNYA BLOG

UKHUWAH KERANA-NYA..

UKHUWAH KERANA-NYA..

Adward dari Pereka cerita

Followers

KOMUNITI TEMAN INTEAM

FAMILI UNIC

NASYID FM

HALUAN SISWA