PESATKU...

Nie gambar waktu aku g umah Pak cik Haji Hassan...Kat Pasir Mas...Best...xde pe yg nak dikongsi...nie jek utk tatapan korang...hehehe...Nie sempena PESAT terakhir...huhuhu...



Ganti posisi pak cik...hehehe...YAM.

Kak Ema n Kak Wan
(Kaunselor KTD)

Nabila,Artika,Maryam...
Aniq n (n_n)...


Tgh xberapa btol...
xde keje...



Papa n Mama PESAT
Pak cik Hassan n Mak cik Limah...



Reramai...
Maryam,Asma',Mak cik n Pak cik...
Artika,Nabihah,Hani',(n_n) n Nabila...

Kak Ha...


Td ziarah blog org...pastu de jumpa byk blog yg cerita psl novel terbaru KakHa atau nama sebenarnya,Fatimah Syarha Binti Mohd Noordin... "Pemilik Cintaku Setelah Allah dan Rasul" hehehe....ramai gak peminat Kak Ha rupanya. Teringat kak Ha,terus msg dier.hehehe...rindu.Dah lame xjumpa KakHa.Mesti happy ngan suami tersayang.Mg ALLAH redhai Kak Ha...
(n_n) : Kak Ha,doa sa slalu ye...Mg terus maju.Sa nak jd pelapis Kak Ha...hehehe...thanks sbb byk bg sokongan...

Alhamdulillah... Syukur padaMu...

Alhamdulillah...syukur sbb hari nie aku makin sihat.xmcm kelmarin..Sakit dtg lg...n aku pengsan lg...Ujian btol.Tp aku redha dgn apa yg ALLAH bg kat aku...Mg aku terus kuat.Skrg beransur sihat cuma pening sbb kesan terhantuk masa pengsan.xpe..aku dah bese...Aku harap sgt,time aku final nanti xmcm nie.. Ya ALLAH,lindungilah aku...Malam Khamis baru2 nie,pergi rumah pak cik Hassan(Hj. Hassan) kat Pasir Mas...pergi ramai2...PESAT aku gabung dgn PESAT Pak cik...Sempena PESAT yg terakhir...mkn sdp2..thanks,pak cik..mak cik...lain kali kiteorg dtg lg... xde pe dah nak kongsi...kepala pon dah pening...rehatla plak... Hajat doa dari semua... Thanks...

Kekuatan...

Penatnye...esok aku de mini forum BI.Group aku ambil tajuk light pollution...Insya Allah kitaorang akan buat yang terbaik esok...lps mini forum esok,aku ada test Math.kol 3.30 ptg test. td abiskan masa dgn siapkan mini forum kat surau ngan membe2 group. Alhamdulillah... siap. Aku harap sgt aku kuat esok...skrg dah rasa lain...pedih. tp aku mesti kuat.aku kena kuat... aku harus sabar...Sabar Sa...Sa kuat!!! final dah dekat...Sa kena buat yang terbaik...Mg aku kuat n tabah tempuh semua nie...Ya ALLAH,kuatkanlah aku...kuatkan jasadku...tabahkan hatiku...berikan aku kesempatan utk lakukan yang terbaik...Sembuhkan aku...ringankanlah keperitan nie...permudahkanlah segalanya...Sayangilah aku n redhailah aku...

Eppy Bufday...

Kham,Bhah n Ram
Sebelum aku terlupa,aku nak wish "Happy Birthday...Sweet 18...mg terus cemerlang...buat yang terbaik dlm hidup nie..."kpd adik kembarku SITI RAMZIAH BT ABD GHANI (Ram) n SITI KHAMSIAH BT ABD GHANI (Kham). Sorry,Kak Sa busy n hampir terlupa. Sorry gak sbb xcall@ msg utk wish.(Ram plak yg call...hehehe..)Pape pon,Kak Sa doa Ram n Kham sentiasa bersama n cemerlang dunia n akhirat.jgn lupa doa utk Kak Sa juga...Ya ALLAH,kau peliharalah adik2ku ini...berikan mereka kemudahan dlm kehidupan utk terus berada di jalanMu...

MEREKA di HATIku...


5 SAHABAT...

De tokoh nie...KAKAK n Baby AISYAH HUMAIRA
(Anak Kak Hajar n Abg Pian)

HASNUL n ANA...



BHAH n BAH...


Sahabat dari MAT3...NABILA n MARYAM.

Bersama sebahagian dari JIILUSSABIQ...
Dgn BAH...


Hehehe..dgn SI CILIK yg pandai n nakal...


KAKAK n BAH...kat kafe KTD.
" Ya ALLAH, Ya RAHMAN... Ya RAHIM... jagalah saudara2ku ini... KUATkan mereka menghadapi ujian dariMU. KUATkan tiap langkah kaki mereka di jalanMU... KUATkan jasad mereka dgn rahmatMU. KUATkan roh mereka dgn RohMu. Buatkan mereka tersenyum hingga di syurgaMu kelak kami akan bertemu... (",)

Mikhail


Hehehe...Mikhail...aku dpt buku nie...citer yg best...Kwn aku adiahkan...sempena dier dpt duit mara...hehehehe...aku tolong kikis jek duit dier.hehehe...Thanks,friend...Mgkin sbb citer dier best ngat sampai Nabihah kat sebelah aku nie boleh tertido baca novel nie...kesian dier letih.. Korang dah baca?dah beli?rugi xde...huhu...ada2 jek aku nie...tp apa yg penting aku dah ada buku nie..sbelum nie aku tgk kat internet jek..novel nie aku dpt pd 13 April jam 10.oo pagi kat kolej...Harap2 duit mara akan dtg dier belanja lg..huhu...

Pesta Buku Antarabangsa

InTeam Records@ Booth #85
Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur
Ruang Legar PWTC (17 - 26 April 2009)
Temui mereka di sana!!!

Motivasi di Mekah bersama INTEAM

Aku tolong war-warkan jek iklan nie...hehehe...
sp2 yg berminat bleh la hubungi pihak tersebut...

ALLAH bersifat mutlak...

Kat cni aku nak amik kesempatan utk kongsikan email abg aku bagi semalam...

ALLAH SWT jua bersifat mutlak...

Manusia, jika dia bersifat seperti memiliki dan berkuasa, maka sifatnya itu sementara. Segala sesuatu di alam ini kepunyaan ALLAH SWT. Apa yang dimiliki makhluk hanyalah bersifat pinjaman dan majaz (kiasan). Hanya ALLAH SWT sebagai Rabb al-'Alamin (Rabb sekelian alam) dan mempunyai segala sifat kesempurnaan. Dengan sifat-sifat-Nya yang Maha Sempurna mengakibatkan seluruh makhluk bergantung kepada-Nya, memerlukan pertolongan-Nya dan berharap kepada-Nya.

Manusia, jika dia cerdik, bijak dan pandai, maka semuanya itu datang daripada ALLAH SWT. Segala kekayaan dan penguasaan manusia bukanlah miliknya yang mutlak tetapi datang daripada ALLAH SWT .

Manusia dijadikan hanya sebagai makhluk. Dia tidak memiliki apa-apa melainkan setiap kuasa, tindak-tanduk, gerak nafas dan sebagainya datang daripada ALLAH SWT.ALLAH SWT, Dialah Maha berkuasa, mencipta, menghidup dan mematikan. Dia berkuasa memberikan manfaat dan mudarat. Jika ALLAH SWT mahu memberikan manfaat dan kelebihan kepada seseorang, tiada siapa mampu menghalang atau menolaknya. Jika ALLAH SWT mahu memberikan mudarat dan keburukan kepada seseorang seperti sakit dan susah, tiada siapa dapat menghalang atau mencegahnya.

Oleh itu hanya ALLAH SWT sahaja `mutafarriq', bermakna hanya ALLAH SWT yang berkuasa untuk memberikan manfaat atau mudarat.

Firman ALLAH SWT:

" Jika ALLAH menimpakan sesuatu kemudaratan kepadamu, maka tiada yang dapat menghilangkannya melainkan Dia sendiri. Dan jika Dia mendatangkan kebaikan kepadamu, maka Dialah Yang Maha Berkuasa atas segala sesuatu."( Surah Al-An'am: 17)

Dengan sifat-sifat ALLAH SWT tersebut, maka timbullah kesan tauhid kepada seseorang. Dia hanya takut kepada ALLAH SWT, dan berani untuk bertindak melakukan sesuatu kerana keyakinannya kepada ALLAH SWT...

Minggu Busy...

Adoii...minggu nie aku rasa busy sgt...Busy dgn test,kuiz n assignment...Byk2...Almaklum saje la...Maisarah Ghazali nie dah dekat dgn final...awal bulan 5,Insya Allah start final.tp study xsangat...bkn xde kesedaran ye...tp kerajinan aku ada pasang surut...hehehe...Test 2 nie mcm masalah sikit sbb ada ponteng kelas...erm...hari nie mata aku bermasalah sikit.Asyik berair jek... merah2 n pedih...kecil sebelah...hehehe..aku pon xpasti knp...Ujian...Mungkin ALLAH nak bg aku sedar dgn kesilapan yg aku buat.adala sesuatu aku buat(malu nak cerita...)...tambah lg kwn2 aku panggil aku lanun darat sbb aku tutup mata sebelah dgn tisu.kalau xtutup ngan tisu,aku akan kenyit mata sebelah...memalukan...td aku jln sambil kenyit mata,aku xsedar ada seorg abg senior lalu kat situ.aku pandang abg 2 sambil kenyit mata.kebetulan aku sengih sbb baru lps selisih dgn kwn...abg tu pandang semacam jek.aku terus tunduk n jln cepat2.malu2...mintak2 la abg tu xfikir pape...aku bkn sengaja nak kenyit tp terpaksa..adoii...Siswa kelas aku gelak jek tgk aku g2...gelakkan aku sakit mata...sabar jek...Alhamdulillah skrg mata aku dah ok sikit...kalau x,mesti aku kena sakat lg esok...Terima kasih,ALLAH...pulihkan mata sa...Esok kena submit assignment Titas n Nota kelas Bola Jaring.Moga ALLAH permudahkan...

Esok adik2 form 5 SMAKL dtg KTD...


Hehehe...seronoknye...esok adik2 form 5 nak dtg.dierorg balik dari MATRI...tu yg singgah cni... hehehe..de perlawanan bola jaring persahabatan ngan dieror...huhu..Alhamdulillah...dpt gak aku jmp adik2...mesti dierorg rindu kat aku...huhuhu...pape pon tunggu esok...hehehe...arap2 ade ole2 utk aku...hehehe...Ya ALLAH...peliharalah adik2ku...

.:: REDHA ::.

REDHA

Usah di salahkan takdir yang melanda
Renung kembali sejarah silam
Dengan membiarkan ku sendiri
Ku terumbang ambing mengenal diri

Mujurlah Allah itu mengasihi
Aku diberi arah petunjuk
Berlindung dengan Allah
Menerus kehidupan
Ku mengenal makna
Dosa dan pahala

Dengan kehendakNya
Kau datang semula menghampiri ku
Dan aku terpaku
Hingga ku hilang tiap bicara

Bukan ku menjauhi
Tetapi amat sukar sekali
Bila kenang kembali
Aku disisih dan dibuang ke tepi
Malah aku tidak dipeduli
Allah Maha Mengetahui
Yang ada di hati
Biar Dia menentukannya

Usah di salahkan takdir yang melanda
Renung kembali sejarah silam
Ku redha dan sedia, terima
Yang tertulis dalam kehendakNya

Lagu : Syah Inteam(Inteam Records) & Salleh Brotherz(Arteffects Production)
Lirik : Lukhman S.(Inteam Records)
Hakcipta : Inteam Records
Penerbit : Frizdan
Susunan Muzik : Along Exist
Tabla & Udu : Ijan ASK
 

SALING BERPESAN

EMPUNYA BLOG

EMPUNYA BLOG

UKHUWAH KERANA-NYA..

UKHUWAH KERANA-NYA..

Adward dari Pereka cerita

Followers

KOMUNITI TEMAN INTEAM

FAMILI UNIC

NASYID FM

HALUAN SISWA